Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je bilo montaže video snimka Kejt Midlton? Evo šta kaže snimatelj koji je poruku napravio

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

BBC je izdao saopštenje nakon glasina o video poruci princeze od Velsa

  • 2
Kejt Midlton Printskrin: Tanjug

Član BBC-ja koji je snimio video poruku Kejt Midlton u kojoj je objavila dijagnozu raka, otvorio se i ispričao detalje vezane za objave i spekulacije da je snimak montiran.

Poruka princeze od Velsa emitovana je u petak pre "Vesti u šest",  u kojoj je otkrila je da joj je dijagnostikovan rak i da je na hemioterapiji posle teške abdominalne operacije - iako se uzdržala da kaže koju vrstu raka ima.

"U januaru sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se smatralo da je moje stanje nekancerozno. Operacija je bila uspešna, međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan. Moj medicinski tim je stoga savetovao da se podvrgnem kursu preventivne hemioterapije i sada sam u ranoj fazi tog lečenja", izjavila je buduća kraljica u video snimku, za koji se navodi da je snimljen u sredu.

Insajder iz BBC studija rekao je da nije bilo montaže video snimka i ono što su gledaoci videli je ono što je snimio tim, koji je takođe bio odgovoran za pokrivanje krunisanja kralja i sahrane kraljice Elizabete. BBC Studios, kako prenosi "Mirror", nije imao nikakav uređivački doprinos u poruci koja je preneta i nisu bili uključeni u distribuciju videa, niti su vršili izmene na snimku.

Ove izjave usledile su nakon kontroverze oko "izmanipulisane" fotografije Kejt sa decom za Dan majki koja je kasnije povučena uz obaveštenje o "ubistvu" od strane međunarodnih agencija nakon što su postojale sumnje da je digitalno izmenjena.

"BBC Studios je ove nedelje snimio poruku princeze od Velsa u Vindzoru. Želimo Njenom Kraljevskom Visočanstvu brz oporavak" izdali su kratko saopštenje.

Kris Šip, kraljevski urednik ITV Vesti, sugerisao je da je princeza Kejt odlučila da u video poruci podeli vest o svom lečenju od raka na "ličan". Tokom vesti ITV voditeljka Šarlin Vajt rekla je o ovoj video objavi princeze Kejt da je njena želja da objavi video snimak šalje drugačiju poruku od one da je poslala pisanu izajvu.

"Šta možemo da saznamo iz toga. Ako se osvrnete na to kako je kralj otkrio svoju dijagnozu raka ranije ove godine, u saopštenju Bakingemske palate, Kejt je ovo uradila, rečeno mi je, u video formi jer je želela da to uradi na najličniji mogući način", objasnila je Šipova i dodala da to, naravno, pomaže i da se ućutkaju i svi teoretičari zavere: -Ali ona je htela da snimi video poruku i to veoma dirljivu poruka. Ona je sama želela da da tu vrlo ličnu izjavu.

(Telegraf.rs)

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA