Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispovest Natalije koja je preživela masakr u Moskvi: "Bilo je glasno, kao prasak, svi su vrištali i trčali"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bilo je glasno, kao prasak petarde, vatromet, ali kao automatski rafal. Čula sam to odmah iza sebe, nedaleko", rekla je Natalija.

  • 1
Tužna žena, suze, plač, ilustracija Foto: Profimedia

Četvorica naoružanih muškaraca mirno su išla ka detektorima metala u Krokus siti holu, pucajući iz automatskog oružja u kratkim rafalima na prestravljene civile koji su pali vrišteći u gradu od metaka.

U blizini, jedna svedokinja po imenu Natalija upravo je skinula kaput i stajala je u redu u petak uveče na unutrašnjem ulazu u koncertnu dvoranu sa 6.200 mesta u okolini Moskve, gde je rok grupa iz sovjetskog doba "Piknik" trebalo da izvede dobro poznati hit.

"Pucnji su dolazili iza nas", rekla je za Rojters Natalija, koja je tražila da se njeno prezime ne koristi.

"Bilo je glasno, kao prasak petarde, vatromet, ali kao automatski rafal. Čula sam to odmah iza sebe, nedaleko", rekla je Natalija.

Tada se Natalija uplašila za svoj život.

"Svi su vrištali, svi su trčali", rekla je.

Otrčala je do obližnje metro stanice kroz hladnu moskovsku noć bez kaputa i pobegla.

"Doživeo sam strašne emocije. To je jednostavno noćna mora", rekla je.

Rojters je uspeo da sastavi deo onoga što se dogodilo u koncertnoj dvorani iz intervjua sa svedocima, video snimaka sa lica mesta i ruskih zvaničnih izveštaja i medijskih izveštaja.

Više od 133 osoba je poginulo, a preko 100 je povređeno u najsmrtonosnijem napadu u Rusiji od opsade škole u ​​Beslanu 2004. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je 11 osoba - uključujući i četvoricu navodnih napadača - uhapšeno u regionu Brjanska, oko 340 km (210 milja) jugozapadno od Moskve, dok su se uputili ka granici preko koje su se nadali da će pobeći u Ukrajinu. . Kijev je negirao bilo kakvu umešanost u taj napad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LUAN

    23. mart 2024 | 20:32

    Ovo bi mogli bit testiranje Rusie navupade fasista u gradove, ko stoji iza ovoga, nije tesko pogodit. Cudi me da nema policie sad posebno kad se dogadja rat na ovakvim dogadjajima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA