Vreme čitanja: oko 2 min.

Eksplozija na luksuznom kruzeru u blizini obale Amerike

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brod je krenuo iz Fort Loderdejla 16. marta na sedmodnevno putovanje

  • 0
Brod Novi Amsterdam Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luksuzno krstarenje kompanije Holland America od Floride do Bahama završilo se užasom, pošto su dva člana posade poginula posle eksplozje na brodu.

Plovilo "Nieuw Amsterdam", kapaciteta 2.100 putnika, pristao je u luci Half Moon Bay kada se "incident" dogodio u onome što je kompanija opisala kao "prostor za inženjering" u petak.

Brod je krenuo iz Fort Loderdejla 16. marta na sedmodnevno putovanje.

Pravni zastupnik za pomorska pitanja iz Floride, Džim Voker, dobio je fotografiju za koju su članovi posade rekli da prikazuje posledice eksplozije u kompenzatoru pare dok su muškarci radili u blizini.

Rekao je da je eksplozija oslobodila paru u mašinskoj sobi gde su dvojica muškaraca bila zarobljena i izgorela do smrti. Putnički bloger Lain Dos bila je na brodu kada je vest saopštena putnicima.

"Danas, u 15 časova, kada je kapetan zatražio našu pažnju, bila sam uverena da je u pitanju obaveštenje o vremenu", napisala je.

"Umesto toga, saopštio je da su dva člana posade poginula u nesreći u mašinskoj sobi. Radila sam na svom računaru u Ocean baru, divnom mestu sa panoramskim pogledom. Odjednom, vesela priča i zvuk čaša pretvorili su se u ozbiljnost dok smo čuli kapetanov glas kako puca dok saopštava vesti. Jedna žena je počela da plače. Mi ostali smo podigli čaše kao počast."

U saopštenju, kompanija za krstarenje je rekla da su nadležne vlasti obaveštene, da se istražuje uzrok nesreće i da se članovima posade nudi savetovanje.

"Svi mi u kompaniji Holland America Line duboko smo tužni zbog ovog incidenta i naše misli i molitve su sa porodicama naših članova tima u ovom teškom trenutku", dodali su.

"Bezbednost, sigurnost i dobrobit svih gostiju i članova posade su apsolutni prioritet kompanije."

"Osoblje nastavlja da se smeje i da se brine da njihovi putnici dobiju odličnu uslugu, ali mora da im je veoma teško, oni su zaista profesionalci", napisala je putnica Boni Šapiro na Fejsbuku.

"Holland America kaže da su obavestili 'odgovarajuće vlasti' i da trenutno istražuju incident", primetio je.

(Telegraf.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA