≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priznali krivicu: Optuženima za teroristički napad na "Krokus siti" određen pritvor, preti im doživotni zatvor

K. P.
J. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvooptuženi za teroristički napad na koncertnu salu Krokus u Moskvi Dalerjon Mirzoev (32) priznao je krivicu na saslušanju u sudu, a potom i Sajidakramij Račabalizod, koji je drugi izveden pred sudiju

  • 41

Protiv optuženih u slučaju terorističkog napada na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi podignuta je zvanična optužnica i preti im doživotni zatvor.

Kako je za agenciju RIA Novosti saopštila pres-služba Basmanskog suda u Moskvi, Račabalizoda Saidakrami Murodali i Mirzoev Dalerjon Barotovič optuženi su da su izvršili teroristički napad koji je rezultirao smrću osoba koje su počinile organizovane grupe.

Maksimalna kazna za ovo delo je doživotni zatvor.

Prvooptuženi za teroristički napad na koncertnu salu Krokus u Moskvi Dalerjon Mirzoev (32) priznao je krivicu na saslušanju u sudu, prenose RIA novosti.

On je iz Tadžikistana, otac je četvoro maloletne dece. Privremeno je bio prijavljen u novosibirsku na tri meseca, ali je prijava istekla.

Sajidakramij Račabalizod, koji je drugi izveden pred sudiju, takođe je priznao krivicu.

Treći je pred sud izveden Šamsidin Fariduni (26), državljanin je Tadžikistana, ima dete od osam meseci, bio je zaposlen u fabrici u Podolsku, a prijavljen u Krasnogorsku.

Četvrti osumnjičeni, Muhamedsobir Fajzov (20), doveden je u sudu invalidskim kolicima i u pratnji medicinskog osoblja.

On je nezaposlen, pre toga radio je u berbernici u Ivanovu i tamo mu je i prijavljeno boravište.

Njima je određen pritvor za napad u Moskvi do 22. maja.

Teroristički napad u Moskvi Foto: Tanjug/AP

Broj žrtava u terorističkom napadu na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi porastao je na 137, saopštio je ranije danas ruski Istražni komitet.

Dodaje se da je među poginulima i troje dece, preneo je TASS.

Pored toga, broj povređenih porastao je na 180, od kojih su 142 osobe hospitalizovane.

"Uviđaj se nastavlja. Do danas su identifikovana 62 tela", navodi se u saopštenju.

Teroristički napad dogodio se u petak u tržnom centru "Krokus siti" u Moskvi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    24. mart 2024 | 23:57

    Ovo su jajare i pilicari koji ce svoje svakako dobiti u zatvoru, ali mene zanima likvidacija glavnih i odgovornih iz Ukrajine, Londona, Vasingtona, Berlina i Pariza. Njihove glave moraju da budu poskidane PRAVDE RADI. Svi znamo da je ISIS cedo CIA I MI6 i takvi nazovi muslimani ne napadaju Izrael koji im ubija bracu, ne napadaju USA, GBR, GER, FRA,... ali zato napadju one koji brane muslimane.... Samo budala moze da veruje da je ovo delo ISIS, ovo je dlo CIA I MI6 pre svega.

  • Veteran

    24. mart 2024 | 21:59

    Ovi se neće vazduha nadisati,dani su im odbrojani, kakvo crno suđenje ovo je bilo samo za publiku, čim istresu iz njih zadnju informaciju oni polako završavaju ovozemaljski život, .....

  • Дража

    24. mart 2024 | 22:04

    Какав затвор?! Стрељање!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA