Vreme čitanja: oko 1 min.

U Harkovu će se zbog ruskih napada ranije završiti grejna sezona

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruske trupe su 22. marta napale Harkov i region raketama S-300 i Iskander-M. Usled gađanja energetske infrastrukture grad je ostao bez struje

  • 0
Harkov, Ukrajina Foto: ДСНС України

U Harkovu će se grejna sezona završiti ranije zbog ruskih raketnih udara 22. marta, u kojima su uništeni glavni gradski energetski objekti, izjavio je gradonačelnik grada Igor Terehov.

"Prošlog petka neprijatelj je zapravo uništio glavne energetske objekte koji su snabdevali naš grad. Svih ovih dana komunalci zajedno sa radnicima iz oblasti energetike nastavljaju da otklanjaju posledice tog napada kako bi se obnovilo pružanje komunalnih usluga u stambenim zgradama. Iako su u tome delimično uspeli, nestašica struje se i dalje oseća. Zbog toga se prevremeni prekid grejne sezone vidi kao gotovo jedina moguća mera za smanjenje opterećenja elektroenergetskog sistema", rekao je gradonačelnik u video poruci objavljenoj na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, zaustavljanje grejanja omogućiće da se struja i topla voda obezbede maksimalnom broju potrošača.

"Od sutra će biti isključeno snabdevanje toplotom. Temperatura vazduha napolju je povoljna", rekao je Terehov.

Ruske trupe su 22. marta napale Harkov i region raketama S-300 i Iskander-M. Usled gađanja energetske infrastrukture grad je ostao bez struje.

Od danas su na snazi rasporedi isključenja u Harkovu i drugim oblastima.

Obnovljen je rad metroa, ali i dalje nema dovoljno kapaciteta za zemaljski električni transport, tako da umesto tramvaja i trolejbusa, nastavljaju da saobraćaju putnički autobusi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA