≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin saopštio ko stoji iza terorističkog napada u Moskvi: "Sada treba da se otkrije nalogodavac"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je dodao da istraga mora da utvrdi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao

  • 12
Vladimir Putin izbori Rusija Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da su teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi izveli radikalni islamisti.

"Znamo da su zločin počinile ruke radikalnih islamista. Protiv te ideologije sam islamski svet se borio vekovima", rekao je Putin.

On je dodao da istraga mora da utvrdi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao.

"Znamo da je teroristički napad u koncertnoj dvorani Krokus izveden rukama radikalnih islamista", saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Pre svega hoću još jednom da izrazim duboko saučešće porodicama i prijateljima poginulih u krvavom varvarskom terorističkom napadu 22. marta i da poželim brz oporavak ranjenima. Zahvaljujem svima koji su u najtežim uslovima spasavali ljude i pomagali povređenima", rekao je Putin na sastanku o merama koje treba da se preduzmu nakon terorističkog napada.

"Znamo da je zločin počinjen rukama radikalnih islamista, protiv čije ideologije se i sam islamski svet borio vekovima", dodao je ruski predsednik.

Kako je istakao, sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

"Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posejati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu", rekao je ruski lider.

Kako je rekao, rusko društvo je u ovo teško vreme pokazalo primer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

Tokom sastanka, šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Kako je istakao Bastrikin, optuženi za teroristički napad dali su detaljne informacije o nalogodavcima i onima koji su pomagali u pripremi.

"Svi optuženi su tokom saslušanja i na sudu priznali krivicu i dali detaljne iskaze o okolnostima zločina, o nalogodavcima i licima koja su im pomagala u pripremi terorističkog napada", preneo je on ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. mart 2024 | 19:22

    Putine Ukrajinci su krivi, oni su platili, Amerika isto, dovoljan dokaz ti je instagram koji su koristili

  • samo kažem

    25. mart 2024 | 20:35

    i da su nameravali ići u Ukrajinu ne znači da sa tim ikakve veze imaju ukrajinske vlasti niti da su one to organizovale.

  • MarkiMark

    25. mart 2024 | 19:57

    Islam se ne bori vekovima protiv terorista, već ih i pomažu, biflaju i usađuju u glave lude da to rade, samo se teši( barza javnost) pa ćeš imati svakih par godina ovako nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA