≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavljeni novi detalj o ocu i sinovima koji su uhapšeni zbog napada u Moskvi: Sumnjiče se za ovo

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavni sud, kako javljaju ruski mediji, počinje da razmatra izbor preventivnih mera za saučesnike u organizovanju terorističkog napada u Krokus Siti Holu u Moskvi

  • 0

Ruske vlasti saopštile su najnovije detalje o trojici uhapšenih koji su osumnjičeni za pomaganje teroristima koji su u petak izvršili stravičan napad u Moskvi. U pitanju su otac i dva sina, Isroil Ibragimovič, Aminčon Isroilovič  i Dilovar Isroilovič Islomov.

Glavni sud, kako javljaju ruski mediji, počinje da razmatra izbor preventivnih mera za saučesnike u organizovanju terorističkog napada u Krokus Siti Holu u Moskvi. Oni su privedeni u Basmanski okružni sud Moskve.

Svoj trojici određen pritvor do 22. maja.

Dilovar Isroilovič Islomov (25), ruski je državljanin i radi kao taksista. On je osumnjičen za saradnju sa teroristima.

Jedan od prvih uhapšenih i osumnjičenih, Šamsidin Fariduni, regrutovao je Aminčona Islomova u grupu koja je trebalo da izvrši teroristički napad najkasnije do januara, saopštio je Istražni komitet.

Uhapšeni Dilovar Islomov je iz Dušanbea. Posedovao je "reno" kojim su teroristi pobegli sa mesta zločina. Prodao ga je u februaru, a na njemu je ostalo obavezno osiguranje.

Dalerdjon Mirzoev, koji je u sud priveden juče, rekao je na saslušanju da je automobil kupljen od rođaka izvesnog Abdula, jer je želeo da radi kao taksista.

Trojica optuženih za teroristički napad stigli su u Moskvu 2. marta istim letom, prenosi Rojters, pozivajući se na izvor u Turskoj.

Napad na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u Krasnogorsku kod Moskve dogodio se uveče 22. marta. Četiri osobe upale su u zgradu i počele pucati na ljude iz neposredne blizine. Takođe su izazvali požare na nekoliko mesta.

Prema poslednjim podacima istražnog komiteta, 139 ljudi je poginulo, od kojih su troje deca.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Moskovske oblasti, 182 osobe su povređene kao posledica terorističkog napada.

Svi osumnjičeni su uhapšeni ujutru 23. marta u Brjanskoj oblasti.

U pitanju su državljani Tadžikistana Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamadsobir Fajzov.

Oni su se navodno kretali automobilom prema ukrajinskoj granici.

U ponedeljak uveče, Basmanski sud u Moskvi odredio im je u pritvor do 22. maja.

Kako je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, ukupno je uhapšeno 11 osoba u ovom slučaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA