Vreme čitanja: oko 1 min.

Peskov: Rusija neće u svom susedstvu tolerisati zemlju sa agresivnim aspiracijama

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istakao je da je za Rusiju važno da zaustavi proces narušavanja svoje bezbednosti i da isključi mogućnost postojanja u blizini svojih granica države koja ima agresivne aspiracije

  • 4
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija neće pomiriti sa tim da u njenom susedstvu postoji država koja je spremna da zauzme Krim i nove regione svim sredstvima, uključujući silu.

"Kako možemo da dozvolimo da u našem susedstvu postoji država koja je u dokumenta unela nameru da koristi sve metode da oduzme Krim od nas? Da ne govorim o novim regionima", rekao je Peskov u intervjuu za portal Argumenti i fakti.

Istakao je da je za Rusiju važno da zaustavi proces narušavanja svoje bezbednosti i da isključi mogućnost postojanja u blizini svojih granica države koja ima agresivne aspiracije.

Peskov je dodao da je diskusija o rešavanju ukrajinskog pitanja bez učešća Rusije "apsurdna i uzaludna".

Govoreći o planovima Kijeva da održi samit mira na kojem bi se razgovaralo o formuli predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog za rešavanje konflikta, Peskov je rekao da mnoge zemlje žele da doprinesu mirnom rešavanju situacije oko Ukrajine i da su spremne da se pridruže različitim formatima.

"Mi pozdravljamo takav stav. Ali, da li je moguće rešiti ukrajinski problem bez učešća Rusije? Odgovor je nedvosmislen - nemoguće je", naglasio je Peskov.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. mart 2024 | 06:44

    NEMA MIRA U SVETU DOK POSTOJE NATO OSVAJACI -HORDE UBICA SIROM SVETA !!!! SLAVA PUTINU!!! SLAVA RUSIJI!!

  • Tihi

    26. mart 2024 | 07:47

    Ocito da ne postoji drugi nacin. Nazalost. Valjda ce Madjari i Rumuni imati malo mozga i da otkace nato alijansu da nam ne uvuku region u rat. Konkretno mislim na izgradnju najvece nato baze u Rumuniji. Mislim da to narod ne sme da dozvoli. Eno ti tebra gore Finska a sad i Svedska koja nema ni jednu bazu pa gradi koliko ti je volja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA