≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moskva izdala nalog za hapšenje u odsustvu šefa bezbednosti Ukrajine: Oglasio se sud

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dan ranije, Basmanski sud je do 22. maja uhapsio oca i sinove Isroila, Dilovara i Aminčona Islomova

  • 1
Teroristički napad u Moskvi, Krokus Siti Hol Foto: Tanjug/AP

Sud Basmanskog okruga u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu šefa Službe bezbednosti Ukrajine Vasilija Maljuka, pod optužbom za terorizam, prenose ruske agencije. Takođe, istraga je napredovala i za sada je poznato da će policija uhapsiti i Ališera Hatamovivog Kasimova.

"Materijal u vezi sa Ališerom Hatamovivom Kasimovim je dostavljen sudu", saopštila je pres služba.

"Sud je primio zahtev od istražnog organa za određivanje preventivne mere pritvora", saopštila je pres služba.

Basmanski sud je od nedelje odredio pritvor za sedam optuženih u slučaju terorističkog napada na Krokus, među kojima za četvoricu za koje istraga tvrdi da su direktni izvršioci napada i za tri osobe koje su izvršiocima, prema navodima istražitelja, pomagale u pripremi zločina - obezbedile im stan, auto i novac.

Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin izjavio je juče da su neki osumnjičeni priznali krivicu i dali istrazi svedočanstva o okolnostima zločina, ali i o njegovim naručiocima.

Direktor ruskog FSB-a Aleksandar Bortnikov obavestio je 23. marta ruskog predsednika Vladimira Putina da je u vezi sa napadom privedeno 11 osoba, uključujući sve četvoricu osumnjičenih da su direktno umešani u teroristički napad.

Dan ranije, Basmanski sud je do 22. maja uhapsio oca i sinove Isroila, Dilovara i Aminčona Islomova. Izvor upoznat sa situacijom rekao je da je Dilovar posedovao automobil Reno, kojim su teroristi pobegli sa mesta zločina.

Podsetimo, napad na koncertnu dvoranu Krokus siti u Krasnogorsku kod Moskve dogodio se 22. marta uveče. Četiri osobe su uletele u zgradu i počele da pucaju na posetioce.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta , poginulo je 139 osoba, od kojih su troje deca.

Maljuk je u ponedeljak na svom Telegram kanalu potvrdio umešanost ukrajinske bezbednosne službe u napade na rafinerije nafte u Rusiji, na Krimski most i brodove u Crnom moru, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da je Maljuk potvrdio i umešanost svog odeljenja u ubistva vojnog komandanta Vladlena Tatarskog i bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, kao i u pokušaj ubistva pisca Zahara Prilepina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA