≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen osmi osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi: Izdavao stan teroristima?

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Basmanski sud je od nedelje odredio pritvor za sedam optuženih u slučaju terorističkog napada na Krokus, među kojima za četvoricu za koje istraga tvrdi da su direktni izvršioci napada i za tri osobe koje su izvršiocima

  • 1
Alisher Kasimov osumnjičen teroristički napad Moskva Foto: Tanjug/AP

Basmanski sud Moskve primio je zahtev istrage za određivanje pritvora još jednom, osmom optuženom u slučaju terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus siti u blizini Moskve, rečeno je Interfaksu u pres službi suda.

Ruska policija je uhapsila Ališera Kasimova, ruskog državljanina poreklom iz Kirgizije i osmog osumnjičenog u slučaju terorističkog napada. On je osumnjičen da je izdavao stan teroristima.

Na pitanje da li razume optužbu, Kasimov je naveo da je jednostavno izdao stan i da nije znao da skriva buduće teroriste.

"Sud je primio zahtev od istražnog organa za određivanje preventivne mere pritvora u odnosu na Kasimova Ališera Hatamoviva", saopštila je pres služba.

Ovo je prva osoba uključena u slučaj, čijem ročištu su prisustvovali rođaci - majka, brat i stric.

Basmanski sud je od nedelje odredio pritvor za sedam optuženih u slučaju terorističkog napada na Krokus, među kojima za četvoricu za koje istraga tvrdi da su direktni izvršioci napada i za tri osobe koje su izvršiocima, prema navodima istražitelja, pomagale u pripremi zločina - obezbedile im stan, auto i novac.

Šef Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin izjavio je juče da su osumnjičeni priznali krivicu i dali istrazi svedočanstva o okolnostima zločina, ali i o njegovim naručiocima.

Direktor ruskog FSB-a Aleksandar Bortnikov obavestio je 23. marta ruskog predsednika Vladimira Putina da je u vezi sa napadom privedeno 11 osoba, uključujući sve četvoricu osumnjičenih da su direktno umešani u teroristički napad.

U terorističkom napadu 22. marta u koncertnoj dvorani Krokus siti hol poginulo je 139 ljudi, a oko 150 je povređeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Otac i sinovi uhapšeni zbog terorističkog napada u Moskvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA