Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael: Hamas postavlja "bezumne zahteve" u indirektnim pregovorima o primirju

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bezumni zahtevi" Hamasa navode na zaključak da palestinski militanti nisu ni zainteresovani za dogovor, ističe se u današnjem saopštenju kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua

  • 0
Bejrut, Hezbolah, pristalice Foto: Ahmad Al-Rubaye / AFP / Profimedia

Izraelske vlasti ocenjuju da Hamas postavlja "bezumne zahteve" u indirektnim pregovorima o primirju u Pojasu Gaze, i dodaju da na tom planu neće ustuknuti.

"Bezumni zahtevi" Hamasa navode na zaključak da palestinski militanti nisu ni zainteresovani za dogovor, ističe se u današnjem saopštenju kabineta izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

U pregovorima koji se vode uz posredovanje Katara i Egipta, Hamas je zatražio da prekid vatre bude uvod u kraj rata i povlačenje izraelskih snaga iz Pojasa Gaze, prenosi Rojters.

U saopštenju Netanjahuovog kabineta se navodi da Izrael isključuje takvu mogućnost, jer se odlučio da uništi Hamas i poručuje se da će biti nastavljena nastojanja da se demontira ta palestinska miitantna organizacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA