Vreme čitanja: oko 2 min.

Megan nije kriva, Hari i Vilijam odavno nisu u dobrim odnosima? Ovo je razlog

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilijam i Hari su se posvađali godinama pre nego što je došlo do "Megzita", kaže jedan od vodećih špznavalaca britanske Kraljevske porodice

  • 0
Princ Hari, Vilijam, Megan Megan Foto-kolaž: Tanjug/AP, Tim Rooke/Shutterstock Editorial/Profimedia

Iako postoje izveštaji da princ Hari želi da obnovi mostove sa Kraljevskom porodicom, nema mnogo znakova da će Vilijam dozvoliti da se to desi - bar ne u bliskoj budućnosti, piše Daily Mail.

Razdaljina između dva brata je još tužnija s obzirom na to koliko su nekada bili bliski i ujedinjeni u nedaćama.

Međutim, kako ističe kraljevski biograf Robert Lejsi, iako sada postoji provalija između braće, to nije prvi put da su se Vilijam i Hari posvađali.

Pukotine su bile vidljive mnogo ranije, zapravo - sve do 2002. godine, tvrdi on.

To je godina kada je otkriveno da je Hari pušio kanabis, a to otkriće je generisalo mučne naslove o "drogiranju".

Tri godine kasnije, Hari je doživeo dalje poniženje kada je fotografisan kako nosi nacističku uniformu na zabavi pod nazivom "Kolonijalci i autohtoni narodi" koja se održavala u kućo olimpijskog šampiona u dresurnom jahanju Ričarda Mida.

Princ Hari Nacistička uniforma, Harry Nazi uniform Foto: Stephen Chernin / Getty images / Profimedia

Hari je zbog toga uputio javno izvinjenje, a princ Čarls ga je poslao da ga poučava glavni rabin.

Ipak, kako se pita Lejsi, kako je moguće da je Hari snosio svu krivicu za takve incidente dok je stariji brat prolazio bez posledica?

"Megan Markl nije bila originalni faktor u odluci princa Harija da se oslobodi svoje porodice", piše Lejsi u svojoj bestseler knjizi "Bitka braće".

Megan Markl princ Hari Foto: Tanjug/AP

"U januaru 2005. godine, nakon fijaska sa kostimom 'Kolonijalci i autohtoni narodi', sada znamo da je princ Hari bio privučen da ponovo proceni uključenost svog starijeg brata i nepravdu zbog toga što je Vilijam iz svega izlazio neokaljan."

"To je učinilo da se Hari oseća izolovanim. Prijatelji se sećaju tišine i prilično ozbiljnog raskola između braće u tom trenutku - kao što je bilo i posle 'skandala sa drogom' 2002. godine, kada je Hari prvi put počeo da shvata cenu igranja uloge funkcionalne žrtve."

Prince Harry, Meghan Markle, Princ Hari, Megan Markl Princ Hari i Megan Markl. Foto: Profimedia/Uppa entertainment//Alexi Lubomirski/Kensington Palace

U toj prilici, piše Lejsi, Hari i njegov prijatelj Gaj Peli su preuzeli krivicu za "divlje vragolije" u pabu Rattlebone, "kada je pravi vođa vragolija bio Vilijam."

Autorka i novinarka Keti Nikols se seća kako joj je jedan kraljevski službenik rekao da "je njihov odnos prvi put zaista patio i da su jedva razgovarali... Hari je zamerao činjenicu da je Vilijam prošao tako lagano."

Lejsi zaključuje:

"Bila je funkcija starijeg brata da bude savršen, bilo da je zaista to bio ili ne, a funkcija mlađeg da nas natera da se smejemo ili žalimo ili osuđujemo ga - i u svakom slučaju da nas natera da se osećamo potpuno superiornim u odnosu na to jadno neupućeno dete."

"Ovo je bila uloga koju smo svi oblikovali za princa Harija tokom godina", zaključio je Lejsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA