Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuska bi mogla da ubrza proizvodnju oružja kako bi pomogla Ukrajini

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski ministar odbrane je naveo da bi kompanijama mogao da naloži da daju prioritet proizvodnji određenog tipa oružja, poput raketa "Aster"

  • 3
Ukrajina vojnik Foto: Shutterstock

Francuski ministar odbrane Sebastijen Lekorn izjavio je da je spreman da iskoristi svoja ovlašćenja kako bi naterao proizvođače oružja da ubrzaju proizvodnju oružja i granata koji su potrebni Ukrajini.

"Te opcije su očigledno na stolu", rekao je francuski ministar na konferenciji za medije, dodavši da su zalihe i proizvodne linije napregnute posebno u pogledu protivvazdušnih raketa i artiljerijskih granata, prenosi Rojters.

On je naveo da bi kompanijama mogao da naloži da daju prioritet proizvodnji određenog tipa oružja, poput raketa "Aster".

Lekorn je rekao da je potražnja za oružjem francuske proizvodnje velika, pogotovo kada je reč o protivodbrambenim, artiljerijskim i radarskim sistemima koje koriste Ukrajinci, dodavši, međutim, da se odbrambena industrija zemlje bori da održi korak sa tim.

"Propustili smo sklapanje nekih ugovora sa zemljama istočne Evrope kojima su rokovi za isporuku bitniji od cene", rekao je francuski ministar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • komsija

    27. mart 2024 | 02:28

    Ovde bi i francuzi da utrape rakete po vecoj ceni pa da ogule ove ukrajince do kraja vec je svima jasno da je poenta da se sto vise proda iz sopstvenog arsenala jer ukrajina ovaj rat i da dobije sto je nemoguce izgubila je svoju zemlju zauvek da bi se svi tzv prijatelji na njima obogatili

  • Nikolas

    27. mart 2024 | 08:27

    RAT DO POSLEDNJEG UKRAJINCA !!! ZAPAD NAVIJA IZ FOTELJA I TOPLIH SOBA -TRLJAJU RUKE PRODAJOM ORUZJA !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA