Vreme čitanja: oko 1 min.

SAD uvele sankcije pomagačima Huta i Hezbolaha

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

SAD uvele sankcije entitetima koji su navodno pomagali Hutima i Hezbolahu

  • 0
Hezbolah Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države danas su uvele sankcije entitetima za koje tvrde da su finansijski i trgovinski posrednici za jemenske Hute, iranske snage Kuds i libansku grupu Hezbolah.

Sankcije ciljaju šest subjekata, jednog pojedinca i dva tankera koji su stacionirani ili registrovani u Liberiji, Indiji, Vijetnamu, Libanu i Kuvajtu, prenosi Rojters.

Ministarstvo finansija SAD navodi u saopštenju da su oni angažovani u olakšavanju otpreme robe i finansijskih transakcija ovim bliskoistočnim militantnim grupama.

"Nastavićemo da koristimo alate koji su nam na raspolaganju da ciljamo one koji šalju ilegalni teret u korist terorističkih grupa“, saopštio je portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler.

Odvojeno, Ministarstvo finansija SAD je takođe nametnulo sankcije za 11 pojedinaca i entiteta zbog podrške sirijskom predsedniku Bašaru Al-Asadu zbog "omogućavanja nedozvoljenih finansijskih transfera i trgovine ilegalnim drogama“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA