Vreme čitanja: oko 1 min.

Papa Franja izgleda bolje uoči uskršnje nedelje: Prvi put uradio nešto sam posle nekoliko nedelja

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Papa Franja je ponovo pozvao na mir u Ukrajini i na Bliskom istoku

  • 1
Papa Franja Foto: Tanjug/AP

Papa Franja, koji je nedavno imao zdravstvene probleme, u sredu je izgledao bolje, uoči uskršnje nedelje tokom koje ima veliki broj obaveza.

On je u sredu pročitao u potpunosti unapred pripremljene tekstove okupljenim vernicima, za razliku od prethodnih obraćanja, kada je poruke čitao njegov pomoćnik, preneo je Rojters.

Papa Franja je ponovo pozvao na mir u Ukrajini i na Bliskom istoku i pozdravio dvojicu muškaraca koji su bili prisutni, jednog Izraelca i jednog Palestinca, rekavši da su oboje izgubili svoje ćerke u ratu između Izraela i Hamasa.

Papa Franja Foto: Tanjug/AP

On ih je opisao kao dva prijatelja "koji se vole i koji su doživeli isto raspeće".

Papa Franja je imao bronhitis i grip koji su trajali više od mesec dana, zbog čega je morao da otkaže neke sastanke i ode u bolnicu u Rimu na lekarske preglede.

Zabrinutost oko njegovog zdravstvenog stanja pojavila se ponovo pre tri dana, kada je preskočio propoved tokom Svete nedelje na Trgu Svetog Petra.

Papa Franja bi trebalo da obavi brojne službe uoči Uskrsa koji rimokatolici slave u nedelju, uključujući sutrašnji ritual pranja nogu u zatvoru za žene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA