Vreme čitanja: oko 1 min.

Crkva krstila seksualnog prestupnika? Osumnjičeni za hemijski napad u Londonu prešao na hrišćanstvo

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedavno objavljeni dokumenti pokazuju da je Ezedi ilegalno ušao u Britaniju 2016. i pridružio se baptističkoj crkvi Grange Road

  • 0
Abdul Ezedi London policija potraga Foto: Metropolitan Police

Baptistička crkva šokirala je svojim postupkom kada je navodno krstila osumnjičenog Abdula Ezedija, koji je početkom godine ranio 12 osoba u napadu hemijskom supstancom u Londonu, uprkos njegovim seksualnim prekršajima.

Adbul Ezedi je tvrdio da je prešao na hrišćanstvo kako bi ubedio zvaničnike Ministarstva unutrašnjih poslova da mu dozvole da ostane u Velikoj Britaniji.

Nedavno objavljeni dokumenti pokazuju da je Ezedi ilegalno ušao u Britaniju 2016. i pridružio se baptističkoj crkvi Grange Road iste godine.

Na fotografijama objavljenim u utorak se vidi kako Ezedi deli verske letke prolaznicima u Njukaslu.

Podsetimo, Ezedi je u napadu u centru Londona 31. januara bacio korozivnu supstancu i tako povredio 12 osoba među kojima je i dvoje dece. Navodi se da je bio u vezi sa majkom koju je polio zajedno sa njene dve devojčice.

Policajci su pokrenuli poteru širom zemlje za 35-godišnjakom, a onda su 20 dana kasnije pronašli njegovo telo u reci Temzi.

Dokumenti pokazuju da se baptistička crkva Grange Road borila da Ezedi ostane u zemlji 2018. godine uprkos tome što je tražilac azila osuđen za seksualne prestupe osam meseci ranije.

Ezedi je uspeo da izbegne zatvor nakon što se izjasnio krivim po optužbama za seksualni napad.


Uvršten je u registar seksualnih prestupnika na 10 godina, a naloženo mu je 200 sati neplaćenog rada kada mu je izrečena uslovna osuda u januaru 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA