Vreme čitanja: oko 3 min.

Tramp prodaje Biblije da sakupi novac za kazne i kampanju: To nije jedini njegov proizvod, evo šta se još nudi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tramp prodaje Biblije "Neka Bog blagoslovi SAD" po ceni od 59,99 dolara dok se suočava sa sve većim pravnim troškovima

  • 2
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp sada prodaje Biblije dok se trudi da se vrati u Belu kuću, piše AP.

Tramp, koji je očekivani kandidat Republikanske stranke ranije ovog meseca, objavio je video na svojoj platformi TruthSocial u utorak pozivajući svoje pristalice da kupe Bibliju "Neka Bog blagoslovi SAD", koja je inspirisana patriotskom baladom pevača Lija Grinvuda. Tramp nastupa uz tu pesmu na svakom svom skupu i pojavio se sa Grinvudom na događajima.

"Srećna Sveta nedelja! Hajde da ponovo 'Molimo Ameriku'. Dok se pripremamo za Veliki petak i Uskrs, ohrabrujem vas da nabavite primerak Biblije 'Neka Bog blagoslovi SAD'", napisao je Tramp, usmeravajući svoje pristalice na veb sajt koji prodaje knjigu po ceni od 59,99 dolara.

Ovaj napor dolazi dok se Tramp suočava s ozbiljnim finansijskim problemima usled rastućih pravnih troškova dok se bori protiv četiri krivične optužbe zajedno sa nizom civilnih tužbi.

U ponedeljak je njujorški apelacioni sud pristao da odloži naplatu više od 454 miliona dolara koje Tramp duguje nakon presuđenog sudskog spora za prevaru i sada ima rok od 10 dana da uplati 175 miliona dolara.

Tramp je već položio kauciju od 92 miliona dolara u vezi sa slučajevima klevete koje je podneo spisatelj E. Žan Karol, koja je optužila Trampa za seksualni napad.

"Svaki Amerikanac treba da ima Bibliju u svom domu, a ja imam mnogo njih. To mi je omiljena knjiga", rekao je Tramp u videu objavljenom na TruthSocialu.

"Ponosan sam što preporučujem i ohrabrujem vas da nabavite ovu Bibliju. Moramo ponovo da 'Molimo Ameriku'."

Predstavljajući se kao "jedina Biblija koju je podržao predsednik Tramp", veb sajt novog poduhvata opisuje je kao "lako čitljivu" sa "velikim slovima" i "tankim dizajnom" koji "vas poziva da istražite Božju reč bilo gde, bilo kad."

Pored prevoda na verziju kralja Džejmsa, uključuje kopije Ustava Sjedinjenih Američkih Država, Prava građana, Deklaracije nezavisnosti i Zakletve vernosti, kao i ručno pisani refren poznate Grinvudove pesme.

Biblija je samo najnoviji komercijalni poduhvat kojim se Tramp bavi dok je u kampanji.

Prošlog meseca, on je predstavio novu liniju patika pod brendom Tramp, uključujući zlatne "Nikada se ne predajte" patike po ceni od 399 dolara, na manifestaciji Sneaker Con u Filadelfiji. Preduzeće 45Footwear koje stoji iza ovih patika, takođe prodaje i druge Trampove patike, kao i kolonjsku vodu i parfem pod njegovim imenom.

Tramp se takođe bavio i NFT-ovima, odnosno nezamenljivim tokenima, i prošle godine je prijavio zaradu od 100.000 do 1.000.000 dolara od serije digitalnih trgovačkih kartica koje ga prikazuju u stripovskim slikama, uključujući kao astronauta, kauboja i superjunaka.

Takođe je izdao knjige sa fotografijama svog vremena na funkciji i pismima napisanim njemu tokom godina.

Veb-sajt Biblije navodi da proizvod "nema politički karakter i nema nikakve veze sa bilo kojom političkom kampanjom."

"GodBlessTheUSABible.com nije vlasništvo, niti njome upravlja ili je kontroliše Donald Tramp, The Trump Organization, CIC Ventures LLC ili bilo koji od njihovih odgovarajućih glavnih subjekata ili filijala", navodi se.

Umesto toga, kaže se, "GodBlessTheUSABible.com koristi ime, sličnost i sliku Donalda Trampa pod plaćenom licencom od CIC Ventures LLC, koja licenca može biti raskinuta ili povučena prema njenim uslovima."

CIC Ventures LLC, preduzeće koje je Tramp prijavio da poseduje u svom finansijskom izveštaju za 2023. godinu, ima sličan aranžman sa 45Footwear-om, koji takođe navodi da koristi Trampovo "ime, ličnost i sliku pod plaćenom licencom od CIC Ventures LLC, koja može biti raskinuta ili povučena prema njenim uslovima."

Portparol Trampa i Biblija "God Bless the USA" nisu odmah odgovorili na pitanja o tome koliko je Tramp plaćen za licencni ugovor ili koliko zarađuje od svake prodate knjige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    28. mart 2024 | 08:07

    Neko Biblije ,neko viruse,drogu ,oruzije ,prostitke ,pedofiliju . ..Bravo Trampe ! Ovo drugo zna se ko je,mali hanter:)

  • Z

    28. mart 2024 | 08:09

    Posteno za razliku od tate i sina hantera ,bojni otrovi ,virusi ,oruzije,prostitutke ,pedofilija ...ima tu jos...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA