Vreme čitanja: oko 3 min.

Otela i ubila malu Lolu, telo stavila u kofer: Stigla procena osumnjičene, jednu stvar ne može da objasni

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Osumnjičena Dabija B. je bila predmet dve psihijatrijske procene, a navodi se da će se suđenje za svirep zločin do kraja godine završiti

  • 0
Lola Daviet, Lola Davijet Foto: Facebook/Delphine Daviet

Glavna osumnjičena za ubistvo Lole Davijet, koje se dogodilo 14. oktobra 2022. godine, Dabija B. bila je predmet nekoliko psihijatrijskih analiza nakon kojih je odlučeno da Alžirka ne pati od poremećaja i da može da bude podložna krivičnim sankcijama.

Dabija B. je bila predmet dve psihijatrijske procene. Prvi je bio u decembru 2022. godine, nakon njenog hapšenja. U izveštaju koji je dostavljen sudiji, doktor je naveo da osumnjičena "ne pati od bilo kakve psihijatrijske bolesti u vezi sa autizmom, šizofrenijom, paranojom ili drugim" i da ne postoji ništa što bi narušilo njeno rasuđivanje.

Međutim, psihijatar je primetio "ozbiljan i složen poremećaj ličnosti".

Prema rečima dvojice stručnjaka koji su analizirali psihološki profil osumnjičene, ona i dalje ne može da objasni svoj postupak.

"Shvatila sam da sam nekoga ubila. Nisam imala cilj da to uradim... Gledajući unazad, ja sam shvatila da me je to učinilo dobrom", rekla je.

Istražitelji su nakon toga zatražili i drugo mišljenje koje je doneto početkom godine, a kojim su došli do istih zaključaka. Ona, dakle, može "za svoje postupke da odgovara pred sudom".

Lola Daviet, Lola Davijet Foto: Facebook/Delphine Daviet

Le Figaro naglašava da advokati osumnjičene žene nisu tražili treće veštačenje. Predstojeće suđenje će, uz poštovanje zakona, rasvetliti okolnosti koje su dovele do ovog strašnog čina. Istraga kojom rukovode dvojica istražnih sudija trebalo bi da bude okončana ove godine.

Kobnog 14. oktobra, otac i majka čekali su da njihova Lola stigne kući iz škole. Kamere su je snimile kako oko 15 časova ulazi u zgradu, ali do stana nikad nije stigla. Zabrinuti što je nema, roditelji su krenuli da je traže. Kako nisu uspeli da joj uđu u trag, u 17 časova su alarmirali policiju.

Usledila je opsežna potraga za devojčicom, a oko ponoći stigle su najgore vesti - mala Lola je pronađena mrtva.

Lolu je, ispostaviće se kasnije, mučila i ubila sestra komšinice iz zgrade. Dabija B, rodom iz Alžira, koja je privremeno živela u stanu sestre Frihe B, zgrabila je devojčicu kada je malena ušla u zgradu. Dabija ju je odvukla do sestrinog stana, gde ju je zaključala, mučila, seksualno zlostavljala i na kraju ubila. Telo je potom spakovala u kofer i napustila zgradu.

Lola Daviet, Lola Davijet Foto: Profimedia

Prvo je otišla kod prijatelja, a kada je shvatila da tamo neće moći da ostane, taksijem se vratila sa koferima do zgrade. Frihu je pozvala da siđe da joj pomogne sa prtljagom, što je ova odbila, te je Dabija kofer sa Lolinim telom ostavila kraj zgrade. Ubrzo je stigao poziv koji je sledio sve. Beskućnik je javio policiji da je u koferu našao telo devojčice.

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od posledica gušenja. Dete je bilo mučeno i imalo je brojne rane po ramenima i leđima, kao i tragove udaraca po licu.

Nedaleko od parkinga policija gde je bio kofer, pronađeni su lepljiva traka i skalpel.

Dabija je privedena narednog dana, a njenu sestru su u međuvremenu deportovali iz Francuske. Ustanovljeno je da Friha B. nije imala nikakve veze sa Lolinim ubistvom, ali i da nije imala papire da boravi u Francuskoj, zbog čega je dva meseca nakon zločina deportovana.

Dabija je bila u pritvoru, potom u psihijatrijskoj klinici, pa je ponovo vraćena u zatvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA