≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Horor brojke: Evo koliko je ove godine ubijeno ljudi u nasilju bandi na Haitiju

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaje se da su smrti rezultat ubistava u domovima žrtava zbog njihove navodne podrške policiji ili rivalskim bandama, a ponekad su ubijeni usled razmene vatre na ulicama Haitija

  • 0
Haiti, nasilje u Port-o-Prensu Foto: Tanjug/AP

U nasilju bandi na Haitiju ove godine dosad je ubijeno više od 1.500 osoba, saopštila je danas Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR).

U izveštaju OHCHR-a navodi se da su do 22. marta ove godine ubijene 1.554 osobe, dok je prošle godine ubijeno ukupno 4.451 osoba, prenosi Rojters.

Dodaje se da su smrti rezultat ubistava u domovima žrtava zbog njihove navodne podrške policiji ili rivalskim bandama, a ponekad su ubijeni usled razmene vatre na ulicama Haitija.

"Sve ove prakse su nečuvene i moraju odmah da budu prekinuta", naveo je komesar UN za ljudska prava Volker Turk u saopštenju objavljenom uz izveštaj u kojem se ističe da je situacija na Haitiju "kataklizmička".

Razorni ratovi bandi na Haitiju intenzivirali su se poslednjih nedelja kada su teško naoružani rivali pokrenuli nove talase napada, između ostalog, na policijske stanice i međunarodni aerodrom, navodi Rojters.

Premijer Haitija Arijel Anri najavio je 11. marta da će podneti ostavku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA