≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đaci gledali dok se avion rušio: Detalji pogibije pilota na aerodromu, kamera snimila jeziv pad

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajmon, iz Ampthila u Bedfordširu, ostavio je iza sebe suprugu Karen sa kojom je bio u braku šest godina, troje zajedničke dece i troje odrasle dece svoje supruge.

  • 0

Pilot Sajmon Rigs, koji je preminuo na licu mesta nakon što je njegov jednomotorni avion u četvrtak, 28. marta, pao na aerodromu Daksford u Kembridžširu, izgubio je kontrolu nad letelicom dok je vežbao "prilazak i odlazak" pri sletanju u krug, a na svu srćeu, u avionu Cirrus SR22, koji je pao na zemlju, nije bilo drugih putnika.

Sajmon, iz Ampthila u Bedfordširu, ostavio je iza sebe suprugu Karen sa kojom je bio u braku šest godina, troje zajedničke dece i troje odrasle dece svoje supruge.

Hitne službe, uključujući i vatrogasna vozila, našli su se na licu mesta nakon nesreće u Kembridžširu.

Na video-snimku, koji je zabeležen na aerodromu i prikazuje trenutak pada, može se jasno videti kako pilot gubi kontrolu i približava zemlji gde direktno udara u tlo.

Takođe, na licu mesta je viđen i helikopter Hitne medicinske pomoći.

Grupa đaka na ekskurziji u avijacijskom muzeju navodno je bila svedok nesreće.

Ket Mur (62) bila je u Daksfordu sa suprugom kada je čula "udar" i videla stub dima.

"Bili smo daleko i mnogi drugi tamo nisu imali pojma da se bilo šta dogodilo. Sve je to prilično tragičan kraj lepog dana provedenog u razgledanju drugih aviona kako lete nakon zimske pauze i održavanja", rekla je Ket Mur (62) koja je sa suprugom čula jak zvuk, nalik na "udar" i videla crni dim.

Istražitelji za vazdušne nesreće nastavljaju istragu na Daksfordu.

"Sa tugom vas obaveštavamo da pilot, muškarac u pedesetim godinama iz oblasti Bedfordšira, nije preživeo nesreću", rekao je portparol Imperialnog ratnog muzeja Daksford.


"Uprkos najboljim naporima medicinskog osoblja, proglašen je mrtvim na licu mesta. Naše misli su sa njegovom porodicom i prijateljima u ovom neverovatno teškom trenutku. Policija Kembridžšira obavestila je porodicu koji su došli na mesto nesreće", dodao je portparol, prenosi The Sun.

Daksford je istorijski aerodrom oko 12 kilometara južno od Kembridža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA