Vreme čitanja: oko 1 min.

Privedeno 9 osoba u Tadžikistanu zbog kontakata sa napadačima u Moskvi

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvor je naveo da su uhapšeni osumnjičeni i za kontakte sa Islamskom državom (ID)

  • 0
Krokus Siti Hol, Moskva Foto: Tanjug/AP

Devet državljana Tadžikistana, stanovnika predgrađa glavnog grada Dušanbea, privedeno je zbog kontakata sa počiniocima terorističkog napada na Krokus siti hol u Moskvi 22. marta, rekao je neimenovani izvor iz tadžikistanskih specijalnih službi.

Izvor je naveo da su uhapšeni osumnjičeni i za kontakte sa Islamskom državom (ID) i da su u operativnim aktivnostima učestvovale i ruske snage bezbednosti koje se nalaze u Dušanbeu.

U terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u blizini Moskve 22. marta uveče, prema poslednjim podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, poginule su 143 osobe.

Ruske vlasti su saopštile da je u vezi sa tim slučajem privedeno 11 osoba, među kojima su i četvorica za koje istraga tvrdi da su direktni počinioci napada.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Direktor ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov izjavio je da prvi podaci o uhapšenima potvrđuju ukrajinski trag, a ruske obaveštajne službe smatraju da iza napada stoje SAD, Velika Britanija i Ukrajina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Odjekuju pucnji: Potresne scene iz koncertne dvorame i Mosakvi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA