Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen muškarac koji je postavljao kamere na biračkim mestima u Južnoj Koreji

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ranije je saopštilo da su špijunske kamere u petak pronađene na 26 biračkih mesta za rano glasanje

  • 0
Glasanje, glasačka kutija Foto: Shutterstock

Južnokorejska policija izdala je danas nalog za hapšenje muškarca osumnjičenog da je instalirao špijunske kamere na oko 40 biračkih mesta za prevremeno glasanje, uoči vanrednih parlamentarnih izbora 10. aprila u toj zemlji.

Zvaničnici policije su saopštili su da je osumnjičeni, muškarac u 40-im godinama, za koga je navedeno da je jutjuber, navodno postavio skrivene kamere na oko 40 biračkih mesta u većim gradovima, uključujući Seul, Busan, Inčeon, Ulsan i Daegu, prenosi Jonhap.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ranije je saopštilo da su špijunske kamere u petak pronađene na 26 biračkih mesta za rano glasanje.

Osumnjičeni je, kako se navodi, policiji rekao da je želeo da prati manipulisanje izbornih komisija sa stopom izlaznosti na prevremenom glasanju.

On je takođe osumnjičen da je instalirao skrivene kamere na biračkim mestima tokom predsedničkih izbora 2022. godine i lokalnih izbora za gradonačelnika okruga Gangseo u Seulu u oktobru prošle godine.

Policija je saopštila da ispituje da li su i na drugim biračkim mestima postavljene dodatne skrivene kamere.

Prevremeno glasanje za predstojeće izbore predviđeno je u periodu od 5-6. aprila, navodi južnokorejska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA