Vreme čitanja: oko 2 min.

Husović dobio 25 godina zatvora jer je silovao autostoperku, dok je držao pištolj na čelu njenog dečka

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod pretnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone

  • 0
stopiranje, autostoper Foto: Pixabay

Rubino Husović (33), državljanin Bosne i Hercegovine proglašen je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog teškog dela silovanja autostoperke, septembra, 2021. godine.Sudsko veće Regionalnog suda departmana Vokliz jednoglasno je donelo ovu osuđujuću presudu koja podrazumeva i doživotnu zabranu ulaska na francusku teritoriju.

Kako francuski mediji prenose, suđenje je trajalo svega tri dana, a Husović je već prvog dana priznao sve što mu se stavlja na teret. Kao svojevrsno opravdanje on je naveo da je njegov život bio obeležen porodičnim nasiljem u BiH, ali sud to nije uzeo u obzir kao olakšavajuću okolnost.

Podsetimo, on je 25. septembra, 2021. godine u mestu Senas pokupio dvoje autostopera, mladi par, koji su putovali u pravcu Lurmarena. Još uvek je bio dan i oni su seli u Husovićev alfa romeo. Međutim, već nakon nekih 10 kilometara, Husović je zaustavio automobil, isterao ih i naredio da kleknu i stave ruke iza glave.

Tada počinje prava noćna mora za dvoje mladih ljudi, jer Husović vadi oružje i pod pretnjom pištoljem im uzima novac i mobilne telefone.

Žrtve su se u prvi mah usprotivile, ali kada su videli oružje, nisu imali drugog izlaza. On je zatim naredio devojci da se skine i da ga zadovolji, dok je držao pištolj na čelu njenog momka. Ona se opirala, ali je Husović postao agresivan i silovao je pred momkom.

Husović tada seda u auto i beži, a mladi par upada u prvu kuću i zove policiju. Husović je pronađen zahvaljujući snimcima kamera video nadzora kada ih je pokupio u Senasu, ali i na osnovu opisa autostopera. Policija ga je pronašla u prikolici u blizini mesta gde je i pokupio autostopere, a u njegovom automobilu je pronađen pištolj kao i lične stvari autostopera

Iako je tokom suđenja zaključeno da se radi o patologiji psihotičnog tipa, to nije uticalo na činjenicu da je on priznao sve što mu se stavlja na teret, prenose Nezavisne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA