≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postala predsednica države, pa "namakla" luksuzne satove: Policiji se to ne dopada, upali u rezidenciju

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boluarteova je najpre izjavila da od svoje 18. godine poseduje najmanje jedan sat marke Roleks kao ličnu imovinu stečenu "ličnim dobitkom", pozivajući medije da se ne bave ličnim stvarima

  • 0
Dina Boluarte Peru policija Foto-kolaž: Tanjug/AP

U rezidenciju predsednice Perua Dine Boluarte upali su pripadnici policije u okviru istrage o poreklu njene kolekcije luksuznih satova, prenosi danas Skaj njuz.

Na TV snimcima se vidi kako policija razbija vrata rezidencije predsednice Boluarte u glavnom gradu Limi, prenosi Skaj Njuz.

Boluarteova je pod istragom zbog kolekcije luksuznih satova koju je stekla od dolaska na položaj potpredsednice Perua u julu 2021. godine, a zatim i u periodu od decembra 2022. godine ,kada je preuzela dužnost predsednice države.

Boluarteova je najpre izjavila da od svoje 18. godine poseduje najmanje jedan sat marke Roleks kao ličnu imovinu stečenu "ličnim dobitkom", pozivajući medije da se ne bave ličnim stvarima.

Državni tužilac Huan Vilena izjavio je, međutim, da predsednica ima obavezu da istražnim organima stavi na uvid tri Roleks sata i upozorio je da ne prikriva i ne uništava te satove.

Dina Boluarte Peru policija Foto: Tanjug/AP

On je takođe kritikovao Boluarteovu zato što je zatražila da za dve nedelje bude odloženo njeno pojavljivanje pred sudom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA