≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najtraženiji čovek na svetu je Srbin, deo velikog narko-klana: Iz Bolivije proteran, isporučiće ga Albaniji

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žarko Pilipović uhapšen je u februaru ove godine u San Rafael de Velasku, u departmanu Santa Kruz, zajedno sa trgovcem drogom Lurivalom Maksimom da Fonsekom, zvanim "kit trgovine drogom"

  • 2
Žarko Pilipović Foto: Ministerio de Gobierno

Srpski državljanin Žarko Pilipović je u petak ujutru proteran iz Bolivije, a tada je helikopterom prebačen iz zatvora Palmasola do granice sa Brazilom. Srpski državljanin bio je na poternici Interpola za krivična dela povezana sa trgovinom drogom, piše eldeber.com.

Snažna policijska akcija izvedena je u petak ujutru, 29. marta, u kojoj su, pored helikoptera, mobilisani i službenici za borbu protiv droge. Tada je  srpski državljanin, identifikovan kao Žarko Pilipović, inače na poternici Interpola, iz zatvora, gde je ležao zbog krivičnih dela povezanih sa trgovinom drogom, proteran do granice sa Brazilom, a tamošnji mediji pišu da će svoj put nastaviti sve do Albanije.

Žarko Pilipović uhapšen je u februaru ove godine u San Rafael de Velasku, u departmanu Santa Kruz, zajedno sa muškarcem koji je osumnjičen za trgovinu drogom Lurivalom Maksimom da Fonsekom, zvanim "kit narko-bos", koji je u februaru ove godine proteran iz Bolivije.

Srpski državljanin, koji je danas prebačen pod strogi policijski nadzor, važi za jednog od najtraženijih ljudi na svetu, zbog pripadnosti međunarodnoj mafiji koja ima direktne veze sa PCC-om (Komandom prve prestonice), saopšteno je.

"Bolivijsko stanovništvo je obavešteno o transferu i proterivanju državljanina srpske nacionalnosti Žarka Pilipovića u zemlju Albaniju kroz koordinaciju sa našim kolegama u Brazilu. Ovaj subjekt ima crveni pečat Interpola i lažni identitet Leonarda Barsada da Roča", rekao je Del Kastiljo.

Isporučivanje opasnog Žarka Pilipovića je obavljeno pod snažnom operacijom koja je uključivala ratno oružje, helikoptere i nekoliko desetina oružja.

Naredba za proterivanje srpskog državljanina izvršena je u petak ujutro, objasnio je zamenik komandanta bolivijske policije u Santa Kruzu pukovnik Anhel Morales.

"Ujutro, u skladu sa sporazumima koji postoje sa sestrinskom Republikom Brazilom i u skladu sa rešenjem o izbacivanju iz Immigracije ove osobe, stranog podanika, ova osoba je prebačena u Puerto Suarez, gde su parovi Savezne Policija će preuzeti slučaj. To je operacija koju sprovode Specijalne snage za borbu protiv trgovine drogom (FELCN) i Interpol", rekao je Morales.

Načelnik policije je objasnio da srpskog državljanina traži federalna policija Brazila. Bolivijska policija je u utorak, u okviru međunarodnih sporazuma, predala brazilskom kolegi Marsija Roberta da Almeidu Pedrozu, za kojim se u njegovoj zemlji tragalo zbog krivičnog dela ubistva, prenose mediji u Boliviji. 

Grupa sa kojom je putovao Pilipović istražena je nakon slučaja ubistva dve osobe. Kada su bili proganjani, sklonili su se na privatnom imanju u San Ignasio de Velasku, a kada su tužilac i policajci izvršili raciju, kriminalci su se međusobno sukobili pucačinom.

Nakon što je priveden, sudija mu je odredio preventivni pritvor u zatvoru Palmasola, gde je ostao do danas. Međutim, tom prilikom Srbin nije propisno identifikovan, jer je nosio falsifikovana dokumenta brazilskog državljanina, sa imenom "Leonardo Bardason da Roša".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA