Vreme čitanja: oko 1 min.

Zelenski se oglasio nakon što je napravio čistku među svojim saradnicima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je podsetio da je ove nedelje bilo nekoliko kadrovskih promena, uključujući današnje razrešenje nekoliko savetnika

  • 2
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da su kadrovske promene u njegovom kabinetu izvršene kako bi delovanje te institucije bilo funkcionalnije.

"Nastavljamo da ponovo pokrećemo naše državne institucije. Činimo kabinet funkcionalnijim", rekao je on u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Predsednik je podsetio da je ove nedelje bilo nekoliko kadrovskih promena, uključujući današnje razrešenje nekoliko savetnika.

On je zahvalio svima na trudu u korist ukrajinske države.

Zelenski je danas razrešio dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, koji je imenovan 2019. godine.

Zelenski je smenio i trojicu svojih slobodnih savetnika - Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog.

Razrešene su i Natalija Puškarjova, poverenica predsednika za dobrovoljce i Olena Verbicka, poverenica za zaštitu prava vojnih lica.

U utorak je smenjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    31. mart 2024 | 07:30

    Kakva je to zemlja kad k svirac klavira odlucuje o njenoj sudbini!? Nikakva! Napred Rusija!

  • Nes

    31. mart 2024 | 08:03

    Najbolja kadrovska promena je da ti odeš , Ukrajina bi progledala , ovako što si ti duže predsednik sve više Ukrajinci ginu a sve manje teritorije ostaje. Ti si prozapadni političar koji je Ukrajini doveo do istrebljenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA