Vreme čitanja: oko 1 min.

Anketa pokazala koje su stranke najpopularnije u Nemačkoj, kao i kojima opada podrška

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anketu je sproveo Institut za istraživanje javnog mnjenja Insa za list Bild am sontag

  • 2
Nemačka, nemačka zastava Foto: Shutterstock/canadastock

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i dalje ima najveću podršku građana Nemačke od 30 odsto, podrška za Socijaldemokratsku partiju Nemačke (SDP) iznosi 15 odsto i neznatno je opala, a popularnost krajnje desničarske Alternative za Nemačku (AfD) sve više raste, pokazuju rezultati ankete koji su objavljeni danas.

Anketa, koju je sproveo Institut za istraživanje javnog mnjenja Insa za list Bild am sontag na sedmičnom nivou, pokazala je da je SDP nemačkog kancelara Olafa Šolca izgubio ove sedmice jedan procenat podrške u odnosu na prethodnu nedelju kada je imao podršku od 16 odsto.

Istraživanje takođe pokazuje da AfD ima 20 odsto podrške građana, što je za jedan odsto više nego prošle sedmice, kao i da levica više ne bi bila zastupljena u Bundestagu jer ima tri odsto podrške, preneo je Velt.

Zeleni ostaju stabilni sa 13 odsto, a Stranka slobodnih demokrata (FDP) sa pet odsto.

Institut Insa je od ponedeljka do četvrtka anketirao 1.210 građana Nemačke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran petković

    1. april 2024 | 10:12

    Spas za Nemački narod je AFD jer oni su jedini realni i shvataju svu situaciju na balkanu u Rusiji /ukraini i znaju da Ameri žele evropu da slome jer im smeta nedaju da budu superiorniji od Amerike skoro imamo sve bolje od Amera zato se boje ovi političari AFD eja i prave ih da su desničari i nacisti a oni to nisu polako nemački narod vide puno je ološa u Nemačkoj treba mnoge poslati kući i tačka i čuvati evropu od muslimana jer oni su opasni

  • A

    1. april 2024 | 04:31

    Zeleni su dobro pozicionirani zahvaljujući Analeni Berbok i njenim filmovima. Severina je za nju sitna riba pljuckavica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA