Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan sin im se ugušio od hrane u vrtiću, drugog uspeli da spasu na neviđen način: Sada ovako pomažu drugima

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luis i Zoe Stiper izgubili su svoju bebu Olivera nakon što se u vrtiću došlo do incidenta prilikom čega je krenuo da se guši od hrane, a dečak je umro šest dana kasnije od srčanog udara

  • 1

Roditelji devetomesečne bebe iz Kenta, koja je umrla nakon gušenja u vrtiću, za dlaku su izbegli da izgube drugog sina kog su uspeli da spasu zahvaljujući gedžetu LifeVac koji čisti disajne puteve.

Luis i Zoe Stiper izgubili su svoju bebu Olivera nakon što se u vrtiću došlo do incidenta prilikom čega je krenuo da se guši od hrane, a dečak je umro šest dana kasnije od srčanog udara.

Nesrećni događaj se desio u septembru 2021. godine, a roditelji su se vrlo brzo suočili sa drugom situacijom koja je bila nadomak tragične. Na svu sreću, uspeli su da izbegnu nesrećni događaj zahvaljujući uređaju LifeVac-u koji čisti disajne puteve i koji su podelili u više od 100 vrtića nakon Oliverove smrti.

Džejk je bio pod temperaturom i kreno da se guši u decembru 2023. godine, a njegov otac je uspeo da na vreme pročisti grlo 14-mesečnom detetu.

"To je najgora stvar koju sam ikada video u životu, samo sam stalno govorio sebi 'Ne mogu izgubiti još jedno dete'", rekao je Luis nakon što je spasio svog 14-mesečnog sina.

On i Zoe (34) osnovali su Fondaciju Olivera Stipera nakon njegove smrti i prikupili skoro 19.000 funti da kupe LifeVacs za vrtiće.

Luis je za The Sun rekao da je njihova misija "još ličnija" nakon što je koristio uređaj da spasi Džejka, dodajući da "žele da spasu još više života".


Policija iz Kenta je odložila istragu o Oliverovoj smrti.

Nakon Oliverove smrti, vrtić je trajno zatvoren. Zatvaranje je usledilo nakon što su inspektori za brigu o deci Ofsted suspendovali njegovu registraciju.

"Oliver je bio naša prva beba, jednostavno savršen. Čudan je osećaj imati drugu. Srećni smo što smo dobili drugu šansu", rekao je otac.

"Nakon što smo izgubili Olivera, smatramo da nam je sada dužnost da zaštitimo drugu decu", rekli su roditelji.

Iz policije su se oglasili i rekli da je istraga trenutno pauzirana jer ne postoji dovoljno dokaza, a ni osumnjičeni za tragičan slučaj. Međutim, roditelji se sa ovom odlukom ne slažu iako je vrtić u kojem se dete ugušilo zatvoren. Oni smatraju da treba ovakve slučajeve sprečiti na vreme, ali i naći odgovornu osobu.

"Oliverova smrt je bila tragedija i razumemo koliko je njegovoj porodici bilo teško da čuje našu odluku. Naše misli ostaju sa njima u ovom teškom trenutku", rekli su iz policije.

Dodali su i da su primili zahtev Oliverove porodice za reviziju koju će sprovesti nezavisno od dobijenih dokaza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA