≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se desilo na planini u Albaniji kada je poginula Željka: Srpski planinari pomagali da se bezbedno spuste

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema nezvaničnim informacijama, naši državljani su u dobrom zdravstvenom stanju

  • 0

Svedoci smo tragične nesreće koja se dogodila 30. marta kada je Željka L. iz Hrvatske izgubila život na planinarenju u Albaniji, a gde su u u tom trenutku bila tri državljana Srbije.

Njih trojica su bili u zasebnoj grupi, sa drugim vodičem, ali su se zadesili na istom mestu kada je Željka proklizala i pala na jako teškom i nepristupačnom terenu i preminula.

Telegraf.rs je stupio u kontakt sa profesorom geografije i članom Planinskog saveza Srbije, Isom Planićem, koji je ispričao mogući scenario - šta se desilo na planinskom vrhu Maja Jezerce.

Grupa sastavljena od trojice muškaraca iz Srbije susreli su na kratko grupu iz Hrvatske koja se penjala na vrh Maja Jezerce KOMOVSKIM SMEROM.

"Dvojica članova grupe iz Srbije su rekreativci, a treći je član Planinarskog saveza Srbije (nije organizovana planinarska akcija, samostalno su se organizovali) nisu povređeni, pomogli su ostatku grupe iz Hrvatske posle nesrećnog slučaja (pada planinarke sa smrtnim ishodom) da se spuste sa vrha u čijoj blizini se i desio pad (proklizavanje) dok je u međuvremenu rađen transport tela od strane Gorske službe spasavanja Kosova koji su im svesrdno ponudili pomoć u trenutku susreta i naglasili su da je to u poslednje vreme 4. slučaj njihovog angažovanja na istom tom mestu pa shodno tome treba da se obavesti planinarska zajednica regiona o tom kritičnom detalju pri usponu na vrh Maja Jezerce", rekla je Nađa Pešterac iz Komisije za preventivu i bezbednost u planinama Planinarskog saveza Srbije.

Naši državljani su u dobrom zdravstvenom stanju.

Transport beživotnog tela sprovela je Gorska služba spasavanja sa Kosova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA