Vreme čitanja: oko 1 min.

Sveštenik (63) oženio devojčicu (12) u Gani: Kruži snimak svadbene ceremonije

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kritičari su zatražili da država raskine njihov brak i da istraži Curua, dok su lideri domorodačke zajednice Nungua, kojoj pripadaju i devojčica i sveštenik, osudili protivljenje javnosti braku

  • 6
zlatne burme Foto: Pixabay

Uticajni 63-godišnji sveštenik u Gani Numo Borketej Laveh Curu XXXIII oženio je 12-godišnju devojčicu na ceremoniji održanoj tokom vikenda.

Na video-snimcima sa ceremonije objavljenim na društvenim mrežama može se čuti kako devojčica dobija savete da koristi parfeme koje je dobila kako bi pojačala svoju seksualnu privlačnosti, prenosi BBC.

Kritičari su zatražili da država raskine njihov brak i da istraži Curua, dok su lideri domorodačke zajednice Nungua, kojoj pripadaju i devojčica i sveštenik, osudili protivljenje javnosti braku, rekavši da kritike "dolaze iz neznanja".

Zakonski minimum za stupanje u brak u Gani je 18 godina, a rasprostranjenost dečjih brakova je opala.

Prema podacima nevladine organizacije "Devojčice, ne mlade", 19 odsto devojaka u zemlji se uda pre nego što napuni 18 godina, a pet odsto njih stupi u brak pre svog 15. rođendana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA