Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija upucala kidnapovanu devojčicu dok je jurila ka njima po pomoć: Pojavili se stravični snimci

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na snimku se vidi kako devojčica sluša instrukcije policije i polako se, četvoronoške, kreće duž autoputa u Kaliforniji

  • 2
Savan Gracijano Foto: California Highway Patrol

Devojčicu (15), koja je bila kidnapovana, upucali su američki policajci u trenutku dok je išla ka njima moleći za pomoć.

Savana Gricijano, koju je kidnapovao otac, policajci su ubili 27. septembra 2022. godine, dok ih je jedan od kolega molio da prestanu da pucaju, pokazuju novoobjavljeni snimci.

Na snimku se vidi kako devojčica sluša instrukcije policije i polako se, četvoronoške, kreće duž autoputa u Kaliforniji kada počinju da odjekuju pucnji.

Čuje se i kako policajac, koji je potražio zaklon iza vozila viče: "Prestanite da pucate u nju. On je u kolima, prestanite, ona je uredu, on je u kolima. Prestanite!"

Upozorenje! Veoma uznemirujući sadržaj

Policajci su prethodno tvrdili da je Savana upucana jer je nosila taktičku opremu i otvorila vatru na njih, ali se na snimku jasno vidi da je devojčica bila nenaoružana.

Savanu je bio oteo njen otac Entoni Džon Graciano, koji je prethodno ubio svoju bivšu suprugu Trejsi Martinez.

Potresni snimak pucnjave objavljen je u ponedeljak nakon što su ga novinari zatražili u skladu sa Zakonom o javnim evidencijama Kalifornije.

Mediji podsećaju da je za devojčicom izdat Amber alert kada je njena majka Trejsi ubijena. Policajci su brzo reagovali kada je civil primetio oca i ćerku i pokušali su da zaustave vozilo Entonija Gracijana nešto pre 11 sati. Tada je Entoni na njih pucao iz poluautomatskog oružja, rekli su zvaničnici šerifovog odeljenja.

Patrole su pratile vozilo oko 80 kilometara, dok je otac nastavio da puca na njih pre nego što je Gracijano pokušao i nije uspeo da protera svoje vozilo preko napisa. Policija je tada tvrdila da je i Savana možda pucala iz vozila.

Entoni je vozilo zaustavio pored auto puta, na oko 100 kilometara od Los Anđelesa.

Nedavno objavljeni snimak uključuje kameru iz helikoptera šerifovog odeljenja i pokazuje kako Gracijano pokušava da ide u rikverc na putu dok ponovo puca.

Tada se može videti kako Savana izlazi iz auta, i čuje se kako jedan policajac kaže preko radija: "Devojka je napolju, devojka je napolju. Ona je na strani suvozača."

Savana je prvo u čučnju, ali počinje brzo da se kreće ka policajcima kada odjednom odjekne pucanj...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasim

    2. april 2024 | 18:08

    To samo moze u Americi da ubiju devojku nenaoruzanu od 15 godina to je jos dete fakticki. Katastofa

  • Raša

    2. april 2024 | 19:10

    Glupi amerikanci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA