Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomoću DNK identifikovano telo pronađeno u Misuriju pre 46 godina: Nestala je kao devojčica (15) u Ajovi

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Utvrđivanje da je reč o Helen Rene Grums, koja je nestala u Ajovi, a njeno telo je pronađeno u reci u blizini Elsberija u Misuriju u martu 1978. godine.

  • 0
pucnjava, policija Amerika SAD, fičer Foto: AP/Tanjug

Telo žene koje je pronađeno pre 46 godina u reci Misisipi u američkoj državi Misuri identifikovano je pomoću DNK analize kao 15-godišnja devojčica iz savezne države Ajove, objavio je danas AP.

Vlasti okruga Linkoln u Misuriju saopštile su u utorak da su DNK dokazi i druga ispitivanja bili ključni za utvrđivanje da je reč o Helen Rene Grums, koja je nestala u Ajovi, a njeno telo je pronađeno u reci u blizini Elsberija u Misuriju u martu 1978. godine.

Obdukcija obavljena u to vreme je utvrdila da je reč o telu žene starosti od 30 do 40 godina, da je uzrok smrti nepoznat i da je bila mrtva oko četiri meseca pre nego što je telo pronađeno.

Posmrtni ostaci su sahranjeni na gradskom groblju u Misuriju, a ekshumirani su u oktobru prošle godine.

Nakon toga su studenti antropologije u jugoistočnom Misuriju uradili analizu kostiju i zuba, a uzorci DNK su predati u privatnu laboratoriju na forenzičko sekvenciranje genoma.

Kevin Grums je rekao da je njegova sestra nestala 1977. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA