≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li su Simpsonovi predvideli rušenje mosta u Baltimoru? Ne, reč je o AI manipulaciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavna provera pokazuje da je slika nastala pre najviše nekoliko dana, a oglasio se i jedan od scenarista

  • 1
Simpsonovi i most Montaža: Kaitlin Newman/The Baltimore Banner/AP/Tanjug; prinskrin: TikTok

Brod „Dali“ udario je u most „Frensis Skot Ki“ u Baltimoru 26. marta 2024 i uništio ga. U ovoj šokantnoj tragediji poginulo je šestoro ljudi, ali to nije sprečilo korisnike društvenih mreža da iznesu razne teorije zavere o tom događaju. Jedna od najpopularnijih teorija je da je čuveni serijal Simpsonovi predvideo ovaj događaj.

- Simpsonovi su ponovo u pravu – napisao je izvesni Best Tee Store na Iksu (Tviteru) kraj crteža Homera simpsona kako posmatra brod koji ruši most.

- Rušenje mosta u Baltimoru. Još jedno predviđanje Simpsonovih (sezona 35, epizoda osam, kao i epizoda iz 1996. sa Henkom Skorpiom) – naveo je blocklegend7 na TikToku.

@blocklegend7 Baltimore bridge collapse 👉🏾ANOTHER SIMPSON PREDICTION✅️ (SEASON 35 EPISODES 8 AS WELL AS THE 1996 HANK SCORPIO EPISODES) #BaltimoreBridge #BaltimoreBridgeCollapse #TheSimpsons #thesimpsonspredictions #Episode ♬ The Simpsons Theme - TV Theme Kings

Ista slika podeljena je na mnogo naloga na Instagrafmu, Fejsbuku, Iksu, TikToku…

Međutim, problem je samo što ovo nije tačno – slika Homera Simpsona koji gleda udar broda u most nije iz slavnog animiranog serijala, niti je postojala pre rušenja mosta.

@komesmetaistina Da li su Simpsonovi predvideli rušenje mosta u Baltimoru? #simpsons #simpsonovi #predvidjanje #fyp #balkantiktok ♬ original sound - udarac.istine

Pretraga pomoću slike na Guglu pokazuje da je ova slika nastala nakon događaja, jer pre toga jednostavno nije postojala.

Osim toga, ako se slika propusti kroz HIVE, alat za detekciju veštačke inteligencije rezultat je jasan – šansa da je slika nastala korišćenjem AI je 99,9 odsto. Da je nešto čudno pokazuje i to što Lisa na ovoj slici ima deset šiljaka u kosi, dok u crtaću ima osam.

Provera Evo šta kaže alat za proveru Hive... Printskrin: Hive

- Tužno je što su priče o „predviđanjima“ Simpsonovih postale besmislene. Ljudi očajnički žele da veruju u „magične moći“ (ili su samo veoma lenji) da ignorišu da očigledno lažne slike takozvanih predviđanja ne mogu da se povežu sa konkretnim epizodama, kao što je slučaj u ovoj besmislici – naveo je Met Sleman, jedan od autora Simpsonovih, na Iksu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donji Ljubiš

    5. april 2024 | 03:35

    crtani filmovi postali kompas "proroci" ...to je crtani film ...😂 😂 😂 ...prlolupitis...😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA