Vreme čitanja: oko 1 min.

Moldavska policija uz granicu s Ukrajinom pronašla delove ruskog drona?

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fragmenti su pronađeni sinoć u blizini sela Etulia i Vladiceni, a na njima je natpis Heran-2, drugo ime za bespilotne letelice Šahed iranske proizvodnje koje Rusija koristi u sukobu sa Ukrajinom

  • 2
Rusija Ukrajina dronovi Foto: Smoliyenko Dmytro/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Granična policija u Moldaviji saopštila je da je na samoj granici te zemlje sa Ukrajinom pronašla nešto što, prema njenim navodima, izgleda kao delovi ruske bespilotne letelice iranske proizvodnje.

U policijskom saopštenju se navodi da su fragmenti pronađeni sinoć u blizini sela Etulia i Vladiceni, kao i da je na njima natpis Heran-2, drugo ime za bespilotne letelice Šahed iranske proizvodnje koje Rusija koristi u sukobu sa Ukrajinom.

Fragmenti su pronađeni na oko 500 metara od granice sa Ukrajinom, na području sa ograničenim pristupom, a u krhotinama nije bilo opasnih elemenata niti je bilo opasnosti za stanovnike tog područja, prenosi Rojters.

Do sada su fragmenti ruskih bespilotnih letelica i projektila nekoliko puta pronađeni na području Moldavije, koja se nalazi između Ukrajine i Rumunije.

Fragmenti drona pronađeni su i ranije u blizini istih sela.

Predsednica Moldavije Maja Sandu osudila je rusku operaciju u Ukrajini i izdvojila Moskvu i korupciju kao dve najveće pretnje suverenitetu svoje zemlje, podseća Rojters.

Agencija dodaje da je Sandu težnju za pridruživanjem Evropskoj uniji postavila kao svoj glavni politički cilj.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. april 2024 | 13:15

    Onaj bogati deo Moldavije ( Prednjestrovije) je već Ruski, tako da ostatak koji je siromašan im ne treba. Ne razumem što se toliko brinete za Rusiju, njima ništa ne treba, najveća su zemlja na planeti, prebogati i sirotinja koju plaše anglosaksi im sigurno nije potrebna! Bolje se vi brinite američke čizme, cela evropa je kolonija koja je izgubila svoju nezavisnost, poslušno pseto pod okupacijom nato

  • LE

    5. april 2024 | 09:14

    Moldaviju čeka sudbina Ukrajine jer apetiti Rusije rastu i to će biti stvarnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA