Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena sa snimka iz Beča kaže da joj je uništen život: "Žao mi je Danke"

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bečka policija je tragala za ženom rodom iz Rumunije zbog sumnje da je umešana u otmicu male Danke

  • 12
Žena sa snimka koji je nastao u Beču Foto: Heute

Srbija i region zavijeni su u crno otkako se juče saznalo da je mala Danka Ilić (2), za kojom je i čitava Evropa deset dana neumorno tragala, ubijena.

Do poslednjeg trenutka svi su se nadali da će devojčica biti pronađena živa i zdrava, a dodatnu nadu budio je snimak iz Beča na kojem se vide dve žene i devojčica približno Dankinog uzrasta, koji je prethodnog vikenda postao viralan na društvenim mrežama.

U sredu je bečka policija čak javno tragala za ženom sa snimka po nalogu bečkog javnog tužilaštva, ističući da postoji sumnja da je kidnapovala dvogodišnje dete - ispostavilo se da je to laž.

U razgovoru za austrijski "Heute" žena sa snimka govorila je o užasu koji je preživela poslednjih dana.

Gospođa A. je u "vanrednom stanju" otkako je snimak sa tramvajske stanice Šotenring u Beču postao viralan kasno u subotu. Kao rezultat Interpolove potrage i kasnije policijske potrage za njom u Beču, njen život se tokom vikenda dramatično promenio.

Kako priča za "Heute", ona je još u utorak bila u Velsu (Gornja Austrija) i odlučila je da se prijavi policiji Velsa. Odatle su je vratili sa savetom da se prijavi policiji u svom okrugu u Beču. I tamo su, navodi Heute, očigledno imali malo razumevanja za gospođu A.

"Niko me iz policije nije shvatao ozbiljno, niko nije mogao da mi pomogne. Ceo svet je mogao da vidi moje fotografije na internetu, a ja nisam mogla ništa da uradim po tom pitanju!“, priča A.

"Niko nije rekao ni izvini"

Gospođa A. sada zahteva sveobuhvatno objašnjenje, a kako kaže, zvanično izvinjenje bi bilo minimum. Međutim, kako ističe, to se još nije dogodilo: "Čak me navode i kao svedoka, iako nemam nikakve veze sa tim!“

Snimak sa stanice imao je dalekosežne posledice po ženu rumunskih korena. Njen privatni život je trajno oštećen.

"Bojala sam se za svoj život i za svoju ćerku", kaže A.

Samohrana majka ne samo da se bori da se vrati donekle normalnom životu nakon lažne sumnje u otmicu, već pokušava i da očisti, kako kaže, "lice koje je zauvek umrljano“.

Ova žena ima hitan apel svima.

"Izbrišite sve moje fotografije! Žao mi je zbog onoga što se dogodilo Danki, ali ne mogu da pomognem! Molim vas da poštujte moju privatnost", rekla je A.

Video: Otac osmunjičenog za ubistvo Dane Ilić ispričao sve o sinu i tome kako se sada oseća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    5. april 2024 | 16:44

    Ova postaje naporna,kao da joj treba paznja preko tudje nesrece.....Jeste licilo dete na Danku,svi sy pomislili da je to danka i osetili tracak nade da je dete zivo,pogresila je i policija i svi ostali i sta se sada zali,

  • Milja

    5. april 2024 | 17:23

    Jedina zrtva je Danka. A ti sto ocekujes odstetu na tudjoj muci tebi na cast.

  • Milica

    5. april 2024 | 17:17

    Kakvo ponašanje...fuj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA