Vreme čitanja: oko 2 min.

Živ goreo zbog izazova na Tiktoku: Majka dečaka (12) apeluje na druge roditelje da paze šta im deca gledaju

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak je pokušao da napravi vatrenu loptu tako što je zapalio flašu sa čak 71 odsto alkohola

  • 1
Tiffany Roper Foto: Facebook/Tiffany Roper

Tifani Roper (35) iz Arizone, u SAD, zatekla je svog sina Korija (12) dok je goreo od opekotina zadobijenih u Tiktok izazovu koji je pošao "naopako". Dečak je vrištao od bolova, a sve zbog viralnog izazova koji se lančano proširio na gorepomenutoj društvenoj mreži.

Dečak je pokušao da napravi vatrenu loptu tako što je zapalio flašu sa čak 71 odsto alkohola, međutim, sve je pošlo po zlu zbog čega je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena. On je bio na čak devet operacija, ali na svu sreću, dobro se oporavlja s tim da će ožiljke nositi ceo život.

Takozvani "Tiktok vatrena lopta izazov" bio je u trendu na kanalu i izazvao je teške opekotine i kod druge dece.

Korijeva majka sada želi da apeluje na druge roditelje da razgovaraju sa svojom decom o šteti koju izazovi poput ovih mogu da izazovu.

Tiffany Roper Foto: Facebook/Tiffany Roper

Takođe, Tifani bi želela da vlasnici društvenih medija pregledaju svaki video-snimak pre nego što ga postave na društvene mreže.

"Uvek sam se toliko trudio da zaštitim svoju decu od bilo kakve opasnosti i još uvek se pitam šta sam mogao da uradim da izbegnem da se Kori povredi te noći. Izazovi poput ovih su usmereni na decu jer ne razumeju posledice. Moramo da ih zaštitimo", apelovala je majka.

U avgustu 2023. godine, samo 10 dana nakon sinovljevog 12. rođendana, Tiffani se probudila uz vrisak koji ledi krv u žilama.

"Uspaničena sam skočila iz kreveta i utrčala u njegovu spavaću sobu. Bio je u plamenu. Njegova poliesterska majica se potpuno istopila na njegovoj koži", rekla je Tifani.

Histerična, Tifani je poprskala Kori hladnom vodom iz creva u kuhinji, a u pomoć joj je pritrčala ćerka Let (14) koja joj je pomogla da brata umotaju u mokre peškire.

Tiffany Roper Foto: Facebook/Tiffany Roper

"Nisam imala pojma šta se dogodilo dok nisu stigli policija i Hitna pomoć. Rekli su mi da je Kori u jednoj ruci držao flašu alkohola, a drugom je zapalio, ne shvatajući koliko brzo alkohol sagoreva. Kori je bio u ekstremnom šoku, ali je stalno ponavljao: 'Video sam to na snimku'", prepričava majka.

Bolničari su odvezli Korija u dečiji medicinski centar Baner Dajmond u Arizoni. Tamo je odmah primljena na intezivnu negu i stavljen u komu. Takođe, stavljen je na respirator kako bi  mogao da diše.

Nakon procene Korijevih opekotina, lekari su potvrdili da je zadobio opekotine drugog i trećeg stepena na 45 do 50 odsto tela, uključujući lice, vrat, bradu, uši, leđa, ruke i levu nogu.

U bolnici, Kori je prošao četiri operacije na kojim su mu hirurzi ribali i čistili rane. Potom je izdržao pet operacija presađivanja kože, gde mu je skinuta koža sa butine i stavljena na opekotine.

Posle dve nedelje, Kori je doveden iz kome. Kada se probudio, morao je ponovo da uči kako da hoda.

"Tako sam zahvalna što je živ", konstatovala je majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    6. april 2024 | 07:16

    Ubeđena sam da takve izazove na društvene mreže postavljaju satanisti. Policije u svim zemljama bi morale ovim da se ozbiljno pozabave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA