Vreme čitanja: oko 2 min.

Trudnu devojku zadavio dečko, bilo ga je sramota da je upozna sa porodicom? Sumnja se na ubistvo iz časti

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sumnja se da ju je zadavio kablom od lampe i zakopao ispod mermerne ploče

  • 6
Saga Forsgren Elneborg i Mohamedamin Abdirisek Ibrahim Foto: Privatna arhiva

Mladu devojku iz Švedske, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, navodno je zadavio na smrt njen dečko iz Somalije, a policija sumnja da se radi o ubistvu iz časti, saopštilo je tužilaštvo u Švedskoj.

Saga Forsgren Elneborg (20) pronađena je zadavljena na smrt u kući u gradu Erebro.

Tužioci tvrde da ju je njen dečko Mohamedamin Abdirisek Ibrahim (22) iz Somalije ubio u aprilu prošle godine jer ga je bilo sramota da majku svog deteta predstavi svojoj muslimanskoj porodici.

Sagina porodica tvrdi da je bila uzbuđena što će postati majka, redovno je objavljivala fotografije trudničkog stomaka i slike ultrazvuka.

Srceparajuće slike odeće za bebe i krevetića otkrivaju kako se Saga spremala da postane majka dok je uzbuđeno uključivala svoje najmilije u svoj trudnički život, prenosi Daily mail.

Sagina porodica je preko svog advokata rekla da je bilo "dugo i bolno čekanje" više od godinu dana pre nego što je Ibrahim optužen za Sagino ubistvo pre nedelju dana. Čini se da nije optužen za ubistvo svog nerođenog deteta.

Tužioci navode da je Ibrahim odrastao u domaćinstvu koje je verovalo da zabavljanje sa belkinjom nije u redu i da mora da izlazi sa ženom iste kulture. On je navodno krio dvogodišnju vezu od svoje majke jer ona to ne bi prihvatila.

Policija je objavila izveštaj o hapšenju od 1.000 stranica koji sadrži slike mogućeg oružja za ubistvo, kabla lampe i mesta zločina u spavaćoj sobi - gde je Sagino telo pronađeno pored njenog kreveta, navodno zakopano ispod mermerne ploče.

Tekstualne poruke između para otkrile su da je Ibrahim rekao Sagi neposredno pre njene smrti da će reći svojoj porodici za njenu trudnoću - ali je rekao da je nervozan, preneo je lokalni list Afton Bladet.

Tužioci tvrde da istraga nije pronašla dokaze da je Ibrahim svojoj porodici rekao bilo šta o svojoj devojci koja je bila trudna i koja je planirala da se preseli kod njega nedelju dana kasnije.

Navodno joj je prethodno sugerisao i da abortira.

Saga mu je poslednju poruku poslala nešto posle ponoći 29. aprila, navodi medij.

"Dušo, pričaj sa mnom", napisala je ona.

Ubrzo nakon toga, on je otišao kod nje kući i zadavio je, rekli su tužioci.

Njena nerođena beba je takođe ubijena u napadu.

"Nikad nije rekao svojoj porodici za Sagu ili dete. Ali osumnjičeni je odgajan u standardu časti i saznao je da nije u redu da izlazi sa belom ženom", rekli su tužioci.

Osumnjičeni je negirao sve i rekao istražiteljima da i dalje voli svoju pokojnu devojku.

Uskoro će se pojaviti pred sudom kako bi se suočio sa suđenje za ubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AnaNS

    5. april 2024 | 23:00

    Monstrum. Samo kukavice i mentalno bolesne osobe tuku žene. A još kada vidim da su trudne srce mi se slomi.

  • Nino

    6. april 2024 | 07:24

    Lepotica. Sta vide u ovim divljacima africkim

  • Pera

    6. april 2024 | 00:42

    то се стално дешава у Шведској Сомалијци убијају за новац у Стокхолму тако да није ништа необично Шведска је уништена земља

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA