≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pacijentu pozlilo, pa umro na putu iz Hrvatske u Minhen: Lekar Hitne bio pijan, pogrešno ga intubirao?

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Isti izvor navodi kako je pacijentu odjednom pozlilo nakon tunela Karavanke u austrijskoj pokrajini Koruškoj, ali da "pijani lekar s 2,2 promila alkohola u krvi nije mogao ništa više učiniti te je pacijent umro"

  • 3
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola Foto-ilustracija: Shutterstock

Austrijski mediji pišu da je bolesni pacijent koji se prevozio iz Hrvatske u Minhen, preminuo u vozilu, dok je protiv mladog, pijanog lekara pokrenut sudski postupak u kojem se optužuje da je"doveo u opasnost telesnu sigurnost pacijenta", prenosi Večernji list.

Pod naslovom "Lekar Hitne pomoći s 2,2 promila - pacijent umro" austrijski dnevni list Heute, pozivajući se na Kronen Zeitung, piše o skandaloznom slučaju pri prevozu sanitetskim vozilom bolesnog pacijenta, na putu iz Hrvatske u Minhen.

Isti izvor navodi kako je pacijentu odjednom pozlilo nakon tunela Karavanke u austrijskoj pokrajini Koruškoj, ali da "pijani lekar s 2,2 promila alkohola u krvi nije mogao ništa više učiniti te je pacijent umro".

Na lice mesta pozvana su i kola austrijske Hitne pomoći, ali pacijent je umro na putu do bolnice. Mediji ne navode ni ime i prezime ni državljanstvo preminuloga.

Potom je pozvana i policija koja je odmah uočila mladog lekara čudnog ponašanja koji je zaudarao na alkohol. Sprovedeni alkotest je pokazao da u krvi ima čak 2,2 promila alkohola. Međutim, to nije sve. Naknadno je utvrđeno da je, kako piše Heute, "34-godišnji slovenački lekar navodno pogrešno intubirao pacijenta u vozilu".

"On je vodilicu tubusa gurnuo u jednjak umesto u dušnik", citat je iz Kronen Zeitunga koji je preneo Heute.

U nastavku stoji kako je rezultat veštačenja pokazao da pogrešan medicinski potez pijanog lekara "nije bio uzrok smrti pacijenta".

Ovaj tragičan smrtni slučaj, prema pisanju medija, je zapravo skandal koji će imati i sudski epilog. Protiv mladog, pijanog lekara pokrenut je sudski postupak u kojem se optužuje da je"doveo u opasnost telesnu sigurnost pacijenta".

Za navedeno krivično delo preti mu zatvorska kazna do tri meseca, što bi, prema pisanju medija, mogao biti i kraj tek započete lekarske karijere 34-godišnjaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    5. april 2024 | 14:55

    Хрватска јесте чланица ЕУ али је и даље на Балкану...

  • 🚑

    5. april 2024 | 15:59

    Tubus umesto u dusnik gurnuo u jednjak? Pa ovaj nije,, kriv za dovodjenje pacijenta u opasnost,,vec ga je ubio.

  • Čačanska rodna

    5. april 2024 | 19:07

    DR.Janez sebi dao infuziju "kalvados"!🤐

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA