Vreme čitanja: oko 1 min.

SAD u visokoj pripravnosti zbog iranske pretnje u regionu nakon izraelskog napada na Siriju

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iran je rekao da zadržava pravo "da preduzme odlučan odgovor"

  • 5
Masakr u Americi Alen Teksas Foto: Stewart F. House / Getty images / Profimedia

Sjedinjene Države su u stanju pripravnosti i spremaju se za mogući napad Irana na izraelsku ili američku imovinu u regionu kao odgovor na izraelski udar na iransku ambasadu u Siriji, izjavio je u petak jedan američki zvaničnik.

"Definitivno smo u visokom stanju budnosti", rekao je zvaničnik potvrđujući izveštaj CNN-a u kome se navodi da bi napad mogao da se desi sledeće nedelje, prenosi Rojters.

Izraelski ratni avioni za koje se sumnja da su bombardovali iransku ambasadu u Damasku u ponedeljak u napadu u kom je ubijen iranski vojni komandant.

Iranska Islamska revolucionarna garda saopštila je da je sedam iranskih vojnih savetnika poginulo u napadu, uključujući Mohameda Rezu Zahedija, višeg komandanta njenih snaga Kuds, koje su elitna strana špijunaža i paravojna snaga.

Iran je rekao da zadržava pravo "da preduzme odlučan odgovor".

Američki predsednik Džo Bajden razgovarao je o pretnji iz Irana u telefonskom razgovoru u četvrtak sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

"Sjedinjene Države u potpunosti podržavaju odbranu Izraela od pretnji iz Irana", rekao je visoki zvaničnik Bajdenove administracije.

Upravo me je komanda obavestila o tekućim posledicama ovog tragičnog urušavanja mosta Frensis Skot Ki prošlog utorka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    6. april 2024 | 00:15

    E pa cackali ste mecku i jedni i drugi, cackate mecku vec decenijama, urnisete ovu planetu i ljude koji zive u njoj!!! Vrsite i vrsili ste genocide, pljackali citave narode, ubijali decu, zene, starce, predsednike, vodje, pokrali sve sto se moze pokrasti, razbijali drzave na komade, bogatili se na tudjim nesrećama, za vas ne postoji medjunarodno pravo, samo sila jaceg. Pa mislim je stvarno vreme da platite za milione ubijenih ljudi na planeti zemlji, i vreme je da vam neko pokaze sta to znaci kad vi dobijete po turu.

  • Buki

    6. april 2024 | 07:28

    Pa je li Amerika u pripravnosti zato sto Izrael oruzjem napada i maltretira susede ili zato sto Iran samo recima preti odmazdom? Razlika je ogromna.

  • Nikolas

    6. april 2024 | 08:10

    CILJ AMERA JE I BIO RAT SA IRANOM KOJI CE BITI PAKAO NA ZEMLJI !!!!! AMERIMA I MALIM AMERIMA JE OPET USPELO DA STRADAJU SLAVENI,JEVREJI I NEMCI EKONOMSKI!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA