Vreme čitanja: oko 1 min.

Pronađeno telo taoca zarobljenog 7. oktobra: Islamski džihad ga ubio u zarobljeništvu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kacir (47) je otet iz Nir Oza sa svojom majkom Hanom (77) * Ona je puštena zajedno sa još 104 taoca tokom šestodnevnog prekida vatre krajem novembra * Njegov otac, Avraham, ubijen je u kibucu

  • 0
Elad Katzir Foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Izraelska vojska navodi da je pronašla leš Elada Kacira, koji je uzet za taoca i držan u Gazi, tokom napada na Kan Junis. Kacir je odveden tokom napada Hamasa na kibuc Nir Oz, 7. oktobra, navodi BBC.

Njegovo telo je dopremljeno u Izrael, navela je Izraelska vojska. Njega su identifikovali medicinski zvaničnici, a porodica je obaveštena.

Kako je navela Izraelska vojska u saopštenju, "telo otetog Elada Kacira, kog je, kako smo saznali obaveštajnim radom, Islamski džihad ubio u zarobljeništvu, tokom noći je prebačeno iz Kan Junisa i vraćeno na teritoriju Izraela".

Njegovi ostaci locirani su pomoću "preciznih" obaveštajnih podataka. Kacir (47) je otet iz Nir Oza sa svojom majkom Hanom (77). Ona je puštena zajedno sa još 104 taoca tokom šestodnevnog prekida vatre krajem novembra.

Njegov otac, Avraham, ubijen je u kibucu.

Kacirova sestra okrivila je izraelske vlasti za smrt svog brata u objavi na društvenim mrežama, rekavši da bi se vratio živ da su dogovorili novi sporazum o primirju.

U januaru je palestinska militantna grupa Islamski džihad objavila video na kojem se navodno vidi Kacir kako govori iz zatočeništva u Gazi. Nije bilo jasno da li je snimljen pod prinudom ili je mogao slobodno da govori.

Kacir je u snimku rekao da je više puta bio blizu smrti i pozvao izraelsku vladu da zaustavi rat i vrati njega i druge taoce kući. Takođe je više puta rekao da voli svoju porodicu i da mu nedostaju.

(Telegraf.rsles)

Video: Festival je bio kao "mali Vudstok", a onda je uleteo Hamas: Major David Baruh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA