≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ponovo drama sa Boingom! Avionu na letu iz Denvera otpao poklopac sa motora i udario u krilo

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je najnoviji u nizu mehaničkih problema koji muče Boingove avione

  • 0
Boeing, Boing, avion, kompanija, logo Tanjug/AP

Avion Boing 737-800 "Sautvest erlajnsa" koji je leteo za Hjuston, bezbedno se vratio na Međunarodni aerodrom u Denveru u nedelju pošto mu je poklopac motora otpao i udario u zastavu krila, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo, prenosi CNN.

Ovo je najnoviji u nizu mehaničkih problema koji muče Boingove avione u različitim avio-kompanijama u proteklih nekoliko meseci, iako se ova kompanija godinama suočava sa inspekcijom kada je bezbednost aviona u pitanju.

Boing je odbio da komentariše i uputio je CNN na kompaniju "Sautvest" za informacije o avionima i flotama.

U izjavi za CNN, "Sautvest" je naveo da će putnici drugom letelicom do Hjustona i da će kasniti otprilike tri sata u rasporedu.

"Izvinjavamo se zbog neprijatnosti zbog njihovog kašnjenja, ali naš najveći prioritet stavljamo na krajnju bezbednost za naše kupce i zaposlene“, navodi se u saopštenju.

"Sautvest" je saopštio da nema povređenih.

Oa kompanija je navela da će njeni timovi za održavanje pregledati letelicu, koja je bila u vazduhu 35 minuta pre nego što je bila prinuđena da se okrene i sleti. Avion je proglašen sposobnim za letove u maju 2015, godine, prema podacima Fedealne uprave za vazduhoplovstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Pilot vozio u rikverc pa "spucao" banderu: Majstore, jel to Boing nema retrovizore?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA