Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda malog Emila (2) ćuti o nestanku i nakon što su pronađene kosti dečaka: Evo šta komšije kažu o Filipu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda Filip je već jednom dospeo u centar javnosti i privukao pažnju policajaca zbog slučaja zlostavljanja iz 1990-ih godina

  • 0
Emil, nestao dečak Francuska Foto: Handout / AFP / Profimedia

Slučaj malog Emila (2), koji je nestao u julu prošle godine i dalje je u fokusu, a pogotovo otkako je početkom aprila policija pronašla dečakove kosti u blizini kuće njegovog dede Filipa - na samo 100 metara od mesta nestanka u Francuskoj.

Dečak je poslednji put viđen u šetnji sa dedom Filipom Vedovinijem (58), koji je relativno skoro viđen ispred svoje ordinacije za osteopatiju blizu Marseja. Ono što je dominiralo kada se pojavio na vratima bila je kratka seda kosa i obrijano lice, a nosio je i naočare sa crnim okvirom.

Filip je prilikom nestanka svog unuka bio rezervisan i štur, bez ikakvog komentara povodom nemilog događaja. Najviše što je jednom prilikom rekao je bilo: "Ne želim ništa da kažem".

Međutim, iako odaje utisak hladnog čoveka, njegove prve komšije za Filipa imaju samo reči hvale.

"On je izuzetno dobra osoba", rekao je farmaceut koji poznaje Filipa.

"Jednom sam imao bolove u leđima, otišao sam kod njega i sve mi je rešio", rekao je Majkl (63).

Deda Filip, jedan je od strogih katolika koji žive u gradu Bujadisu, ali je davnih 1990-ih godina bio optužen za seksualno zlostavljanje i maltreitranje mladih, zbog čega je došao u žižu policijske istrage.

Podsetimo, potvrđeno je da je Filip Vedovini, koji negira da je počinio ikakav zločin i protiv koga nije podignuta optužnica u ovom slučaju, "privukao pažnju policajaca i da je bio jedan od brojnih ispitanih u slučaju".

Filip je bio iskušenik dok je radio u Riaumontu, katoličkoj zajednici koja ima i internat za "problematičnu omladinu" sa severa Francuske.

Smešten u Luvinu kod Kalea, internat su vodili monasi na koje su se žalili brojni štićenici u periodu od 2014. do 2017. godine.

Deca su tvrdila da su trpela seksualno nasilje devedesetih godina, ali i redovno fizičko nasilje.

Vedovini, kojeg su zvali brat Filip, radio je u školi u periodu od 1991. do 1994. godine i bio je saslušan kao potencijalni svedok.

On je iskaz dao policiji u aprilu 2018. godine, kada je rekao da je video "donekle grubo" disciplinovanje, ali je rekao da on nikad nije prekršio zakon.

Filip, koji je bio na ivici da se zamonaši, kasnije je upoznao Anu sa kojom je odlučio da začne porodicu i njih dvoje imaju desetoro dece i jedanaestoro unučadi. Emilova majka je najstarija njihova ćerka.

Emilovi roditelji su takođe jako pobožni, strogi katolici, koji su se molili za dečaka zajedno sa celom zajednicom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA