Vreme čitanja: oko 2 min.

Kralj Čarls III i Kamila proslavili godišnjicu braka: Evo koliko su zvanično u vezi

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kralj Čarls III i Kamila proslavili 19. godišnjicu braka

  • 0
Kralj Čarls i Kamila Foto: Tanjug/AP

Britanski kralj Čarls III i kraljica Kamila danas proslavljaju 19. godišnjicu braka, a njihova veza traje od 70-ih godina prošlog veka, prenosi Skaj njuz.

Smatra se da su se, tada princ Čarls i ćerka vojnog oficira Kamila Šand prvi put sreli na polo utakmici u Londonu 1970. godine, i da su nedugo zatim započeli vezu koja je trajala sve dok Čarls nije otišao da služi u mornarici.

Kamila se udala za svog prvog supruga kapetana britanske vojske Endrua Parkera Boulsa, a Čarls je završio Univerzitet Kembridž.

Smatralo se da Kamila nije bila odgovarajuća nevesta za prestolonaslednika, jer je imala ''prošlost'', odnosno ljubavne veze pre nego što je upoznala Čarlsa.

Čarls je počeo da izlazi sa ledi Dajanom Spenser, koja je kasnije govorila da je Kamila, uprkos tome što je bila u braku sa svojim prvim suprugom, bila ''treća osoba'' u braku kraljevskog para.

O tome postoji i zvučni zapis iz afere ''Tampongejt'', koji je snimljen šest godina pre razvoda Kamile i Parker Boulsa, i na kojem se Čarls i Kamila čuju kako razmenjuju nežnosti.

Snimak je prvi put objavljen 1993. godine, godinu dana nakon razvoda Čarlsa i Dajane.

Bivši sekretar za štampu kraljice Elizabete II, Čarls Enson, tvrdi da je odnos Čarlsa i Kamile tada bio nešto čemu je moralo da se delikatno postupi.

''Čarls je uvek bio pokretač njihove veze. Ona je bila srećna životom na selu, sa svojom decom, i bila bi zadovoljna da je ostala njegova ljubavnica. Ali za Čarlsa o tome nije bilo dileme, morao je da je ima'', kaže Enson.

Raspad braka Čarlsa i Dajane bio je svojevremeno jedna od glavnih vesti, a nedugo nakon njene smrti, Čarls i Kamila su počeli da se postepeno sve više pojavljuju zajedno u javnosti.

''Sve je rađeno postepeno, javnost je upoznata sa činjenicom da su njih dvoje zajedno'', rekao je Enson.

Kraljica Elizabeta nije prisustvovala ceremoniji venčanja, ali jeste bila na prijemu u zamku Vindzor, pošto je navodno postojala zabrinutost da će masa gađati jajima zgradu gde se venčanje odigravalo.

Kamila je, navodno iz poštovanja prema Dajani, za titulu uzela vojvotkinju od Kornvola, a ne princezu od Velsa.

Navodi se da su njih dvoje vremenom doživeli značajan porast popularnosti u javnosti.

Enson njihov odnos opisuje kao ''temelj britanske monarhije''.

''Oni su jedno drugom oslonac. Njihovo okruženje je prilično teško za bilo koga, ali kralj i kraljica dele dobar smisao za humor, dele dobro i zlo, i njihov odnos to čini mnogo lakšim'', rekao je Enson.

Za kraljicu Kamilu navodi da je ''stoičkog'' karaktera, posebno nakon što se suočila s kraljevom dijagnozom raka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA