Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski mediji o susretu Makron-Vučić: Budućnost Srbije u EU

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radio "France info" navodi da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, ali da odbija da uvede sankcije Rusiji i održava

  • 5
Pariz Aleksandar Vučić i Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Francuski mediji pišu o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu i njegovom susretu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, a u prvi plan stavili su izjavu francuskog predsednika o tome da je budućnost Srbije "unutar Evropske unije i nigde drugde".

"Srbija ne sme da sumnja u to", poručio je Makron na zajedničkoj konferenciji za medije sa Vučićem.

Radio "France info" navodi da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, ali da odbija da uvede sankcije Rusiji i održava, kako se navodi, privilegovane odnose sa Moskvom, zbog čega je Makron istakao da Srbija treba da nastavi da se usklađuje sa spoljnopolitičkim odlukama Evropske unije.

Radio "Europe 1" takođe je istakao izjavu francuskog predsednika o evropskoj budućnost Srbije.

"Srbija ne sme da sumnja, bez obzira na rane nedavne prošlosti, da je njena budućnost u Evropskoj uniji i nigde drugde. Nikakve promene ne bi trebalo da nas navedu da sumnjamo u taj put", poručio je Makron.

Pored toga, navodi se da je francuski predsednik govorio i o odnosu Beograda i Prištine, poručivši da je potrebno da dve strane napreduju na putu ka normalizaciji odnosa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    9. april 2024 | 15:45

    Православну Србију ЕУ неће никад примити !

  • Boban

    9. april 2024 | 18:34

    Budućnost Srbije u EU, ali koje godine? Veoma glupa politika Srbije, gde na kolima čekaju kosku i nikako da shvate da nas pravoslavne satanisti koji vladaju evropom ne vole!!! Naša budućnost je jedino BRIKS

  • I

    9. april 2024 | 16:21

    Opet "da dve strane" (Beograd i Priština)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA