Vreme čitanja: oko 2 min.

Osuđeni roditelji dečaka, koji je ubio četvoro dece u školi u SAD

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni su osuđeni za ubistvo iz nehata na minimum deset godina zatvora

  • 0
Dženifer Krambli Foto: Tanjug/AP

Roditelji američkog dečaka, koji je ubio četvoro svojih drugova iz razreda osuđeni su na najmanje deset godina zatvora.

Itan Krambli, koji je imao samo 15 godina kada je počinio ubistvo u novembru 2021. godine u srednjoj školi kod Detroita, ranije je osuđen na doživotnu robiju.

Ispostavilo se da su mu roditelji poklonili oružje koje je iskoristio za masakr. Oružje je dobio za božić.

Kramblijevi su prvi roditelji koji su osuđeni za ubistvo iz nehata za pucnjavu u školi.

Itanova majka Dženifer Krambli (46) proglašena je krivom po četiri tačke za ubistvo iz nehata - po jednu za svaku žrtvu - u februaru ove godine. Osuđena je na 10 do 15 godina zatvora.

Njegov otac Džejms Krambli (47) takođe je osuđen za ubistvo iz nehata. Sudija ga je osudio i na kaznu zatvora od 10 do 15 godina.

Prilikom obraćanja sudu pre izricanja presude, Dženifer Krambli je izrazila svoju "najdublju tugu" i tvrdila da nije slutila da je njen sin sposoban da ubije.

"Moj muž i ja smo govorili da imamo savršeno dete. Zaista sam verovala u to. "Nisam imala razloga da uradim nešto drugačije. Ovo nije nešto što sam predvidela", rekla je ona

Obraćajući se sudu, njen muž je rekao: "Žao mi je zbog vašeg gubitka zbog onoga što je uradio moj sin".

Tužioci su ranije tvrdili da oba roditelja snose odgovornost jer su svom sinu dali pištolj i ignorisali znake nasilja.

Džejms Krambli je kupio poluautomatski pištolj kalibra 9 mm kao božićni poklon za Itana samo četiri dana pre pucnjave 30. novembra 2021.

Oba roditelja su pozvana u školu njihovog sina nakon što su nastavnici otkrili nasilne poruke poput "krv svuda" i "misli neće prestati - pomozite mi" plus crteže na njegovim školskim zadacima, rekli su tužioci tokom suđenja.

Kramblijevim je rečeno da Itanu treba hitno savetovanje.

Ali tužioci su rekli da je par odlagao da sina odvede stručnom licu. Dečaka su tog dana odveli kući i nisu pretražili njegov ranac niti ga pitali za pištolj, za koji su znali da može da mu pristupi.

Kramblijevi su osporili tu priču, rekavši da su se nastavnici na sastanku zajednički složili da Itan može ostati u školi tog dana i ni u jednom trenutku nisu mislili da on predstavlja opasnost.

Itan je vraćen u razred, a kasnije je izašao iz kupatila sa pištoljem i počeo da puca.

Ubio je 14-godišnju Hanu Sent Džulijanu, 16-godišnju Tejt Majr, 17-godišnju Medisin Boldvin i 17-godišnjeg Džastina Šilinga i ranio još sedam osoba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA