Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lobanja je bila nasred staze": Ispovest žene koji je pronašla ostatke malog Emila

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle skoro devet meseci misterije, jedan planinar je krajem marta pronašao lobanju dečaka u blizini Haut-Vernea

  • 0
Emil dečak Francuska Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

Žena (60) koja je krajem marta pronašla lobanju dvogodišnjeg dečaka Emila, za kojim je čitava Evropa tragala punih devet meseci, ispričala je za BFMTV kako je pronašla lobanju mališana, čija smrt je šokirala čitavu Francusku.

"Taj dan je bilo veoma vetrovito, jedan od onih dana kada je najbolje ostati u krevetu", započinje priču planinarka koji se 30. marta uputila u šetnju ni ne sluteći da će pronaći deo kostiju dečaka za kojim je čitava država tragala mesecima.

Ona je krenula stazom uz Haut-Verne, kada je odjednom ugledala nešto što liči na lobanju deteta. Nije ni slutila da pripada dečaku koji je nestao 8. jula 2023. godine.

"Dugo nisam išla tom stazom, sigurno više od mesec dana. Tu stazu često posećuju tokom leta. Pronašla samo to nasred staze. Bila je bela, veoma čista, imao je samo gornje zubiće", priča žena koja je i dalje veoma potresena onim što je pronašla.

Kaže kako joj je odmah bilo jasno šta je pronašla

"Znala sam da je to on. Prvo sam počela da plačem, onda sam se smirila. Mogla sam da odem, ali sam sumnjala da neće biti tu kad se vratim. Zato sam je podigla sa zemlje. Znate, u danima kada je vreme takvo, ako sačekate, planina više nije ista", priča penzionerka.

Nakon što je podigla lobanju sa zemlje požurila je natrag.

"Trčala sam, htela sam da požurim. Sebi sam govorila: 'Brzo, brzo, moraš to da odneseš policiji, da nađu tog koji je odgovoran'. Mislila sam da će istraga konačno dati rezultata", priča ova hrabra žena.

Kaže da je ruku u kojoj je držala lobanju sve vreme držala ispred sebe.

"Kada sam je u jednom trenutku bila prislonila uz telo sva sam se prepala. Na kraju sam sebe tešila činjenicom da će otac i majka makar moći da ga sahrane, da će znati kakav je kraj", ispričala je neimenovana žena.

Po dolasku kući pozvala je policiju. Odmah su stigli kod nje. Nakon što su preuzeli lobanju odvela ih je na lokaciju gde je pronašla Emilove ostatke.

"Narednog dana krenula je opsežna potraga, a onda i pretres mene, što nisam očekivala", kaže ova žena.

Policija joj je oduzela mobilni. Vratili su joj ga tek sedam dana kasnije. Međutim, ništa ne ukazuje na to da su je sumnjičili da je učestvovala u zločinu. Nijednog trenutka nije privedena.

"Psihički i fizički sam izmučena zbog svega ovog. Šta da kažem tim ljudima koji su ostali bez deteta. Neka im Gospod podari mir", rekla je ova penzionerka.

Podsetimo, policija je navodno pronašla još nekoliko kostiju koje su pripadale dečaku. Do sada niko nije uhapšen zbog njegove smrti.

Emil je nestao 8. jula prošle godine kada je došao na odmor sa dedom i babom u selo. Dvogodišnji dečak nestao je sa njihovog imanja, a policija je sve vreme odbijala da isključi svaku teoriju o njegovom nestanku, uključujući i otmicu ili ubistvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA