Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubica Brajan pogubljen u zatvoru: Advokati i zatvorsko osoblje tražili pomilovanje

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dorsi je proglašen mrtvim u 18.11 časova po lokalnom vremenu, javlja CBS

  • 9
Brajan Dorsi Foto: Tanjug/AP

Brajan Dorsi, osuđen na smrt zbog dvostrukog ubistva, pogubljen je u Misuriju nakon što je Vrhovni sud SAD odbio da interveniše, potvrdili su zvaničnici.

Država je izvršila Dorsijevu smrtnu kaznu smrtonosnom injekcijom u zatvoru u Bon Tereu u utorak kasno posle podne, navodi se u saopštenju Odeljenja za popravne kazne Misurija.

Dorsi je proglašen mrtvim u 18.11 časova po lokalnom vremenu, javlja CBS.

''Ako je neko zaslužio pomilovanje, onda je to svakako Brajan, koji je u potpunosti rehabilitovan i čija je smrtna presuda bila toliko problematična da petorica njegovih porotnika veruje da ne treba da bude pogubljen. Pogubljenje Brajana Dorsija je besmislena okrutnost, primena državne moći koja ne služi legitimnoj kaznenoj svrsi'', saopštio je advokat osuđenika Kirk Henderson.

Dorsi je proglašen krivim za ubistvo rođake i njenog supruga 2006. i osuđen na smrt.

Guverner američke savezne države Majk Parson u utorak je odbio poslednju žalbu advokata Brajan Dorsija.

"Bol koji je Dorsi naneo drugima nikada ne može biti nadoknađen, ali sprovođenje Dorsijeve kazne prema zakonu Misurija i naređenju suda, doneće pravdu i zatvoriti slučaj", rekao je Parson.

Dorsijevi advokati su zatražili pomilovanje tvrdeći da je on rehabilitovan i da je više od 70 bivših i sadašnjih službenika zatvora podržalo preinačenje Dorsijeve smrtne kazne. Oni su navodili i da je Dorsi bio psihotičan zbog korišćenja narkotika kada je počinio ubistva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    10. april 2024 | 08:58

    Trebalo je ranije da ga pogube, to je jedina greska!

  • Miki

    10. april 2024 | 10:26

    Kazu da je zatvor ustanova za korekciju ponasanja zatvorenika.Skroz pogresan pristup, zatvor mora da bude ustanova za kaznjavanje prestupnika za najteza krivicna dela. E kad takav bude pristup onda ce se zatvorenici stvarno popraviti.Ali ne zbog sebe vec zbog straha od takvog zatvora.(obavezno tucanje kamena,tezak fizicki rad itd) Vuk dlaku menja ali ćud ne.

  • Бонвиван

    10. april 2024 | 08:37

    Исправан грађанин целог свог живота је добар и пун врлина са минималним бројем мана а у једном тренутку све то му прекине са неком гнусном намером неко ко се после извесног времена као поправио и уз помоћ адвоката тражи да буде помилован!!! Где је ту правда за настрадалог!??!? Мој предлог је да окривљени буде кажњен новчано па кроз рад да исплати и државу и породицу настрадалог,ако је вредан он ће ти учинити раније а ако није можда остане и цео живот што је адекватна казна за породицу настрадалог.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA