Vreme čitanja: oko 1 min.

Lucija, Sofija i Kata stradale u nesreći: Tri mlade devojke umrle zbog greške vozača autobusa?

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač, religiozan čovek koji je takođe poznavao nastradale devojke, trebalo je da ih bezbedno preveze u prostorije Kapitula

  • 0
Slovačka poginule devojke Foto: Facebook

Lucija (17), Sofija (18) i Kata (17) poginule su u nesreći, samo nekoliko metara od kampusa u istočnoj Slovačkoj, kada ih je udario autobus iz kog su upravo izašle.

Kako se navodi, vozaču je pozlilo nakon nesreće.

Maturantke Gimnazije su bile mlade i imale život pred sobom, veoma su se radovale hirišćanskom susretu u Spiškom kapitulu u istočnoj Slovačkoj. Međutim, samo nekoliko metara od kampusa, u subotu, doživele su strašnu sudbinu.

Vozač, religiozan čovek koji je takođe poznavao nastradale devojke, trebalo je da ih bezbedno preveze u prostorije Kapitula. On je bio za volanom autobusa MAN starog 20 godina sa automatskim menjačem.

Prema serveru cas.sk, vozač nije bio ispraksovan da upravlja navedenim autobusom. Prema rekonstukciji, muškarac je sedeo u upaljenom autosubu i čekao da devojke izađu iz njega kada mu je navodno skliznula noga sa kočnice dok je bio u režimu vožnje, umesto parkiranja ili neutralnog.

Autobus je pregazio ukupno desetoro mladih, a tri tinejdžerke su poginule od kojih su dve bile drugarice iz razreda vozačeve ćerke. Devojčice, drugarice od žrtve, vozile su se u istom autobusu i videle ceo užas. Tata jedne od njih, koji je bio za volanom smrtonosnog automobila, nakon incidenta se srušio.

Vozač je nakon nesreće bio u istražnom zatvoru. Posle 24 sata zadržavanja, vozač je pušten, ali je u veoma lošem psihičkom stanju.

"Ova velika nesreća me je izuzetno pogodila. Mislim na roditelje i porodice. Ne mogu ni da zamislim njihov bol i tugu", rekao je na društvenoj mreži biskup Spiške eparhije František Trstenski.

Ubijene devojke su bile veoma talentovane. Sve su planirale da nastave studije na fakultetima. Sofija i Lucija su bile rođake. Sofija je bila talentovana pevačica. Prošlog meseca je objavljeno da se visoko kotira na međunarodnom takmičenju Golden Voice Malta.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA