Vreme čitanja: oko 2 min.

Lovcu i ćerkici (4) pretili smrću zbog pacova: Ubio ih je oko 50.000, kaže da postaju sve "veći i smeliji"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac je procenio da je ubio oko 50.000 pacova od 2018. godine zbog čega je često na meti aktivista za prava životinja koji su mu pretili smrću i slali uvredljive poruke

  • 0

Lovac na pacove Kieran Sampler iz Lidsa, život je posvetio uklanjanju glodara iz domova, fabrika i farmi, a skoro je uhvatio jednog veličine malog psa i upozorio da oni "postaju sve veći i smeliji".

On tvrdi da su pacovi posebno "lukavi" i da vremenom postaju drski.

Muškarac je procenio da je ubio oko 50.000 pacova od 2018. godine zbog čega je često na meti aktivista za prava životinja koji su mu pretili smrću i slali uvredljive poruke. Međutim, pretnje nisu stigle samo njemu, već i njegovoj četvorogodišnjoj ćerki.

Čak je istrenirao svoja dva psa, terijere Popi i Peni, da hvataju glodare u kućama i poljoprivrednim površinama širom Jorkšira.

"Pacovi postaju sve veći, smeliji i drskiji. Manje im smetaju ljudi, mačke ili bilo šta drugo", rekao je Sampler.

Kaže da je više bacanja hrane na ulicama i manje kontrole štetočina tokom pandemije ohrabrilo pacove.

Najveći pacov kojeg je Sampler ikada uhvatio bio je oko 55 centimetara od glave do repa, otprilike dvostruko duži od čivave. Inače, pacovi koje najčešće hvata su desetak centimetara kraći.

Pored Kierana, ovim poslom se bavi još petorica hvatača koji su bukvalno osnovali bratstvo tokom godina jer su toliko bliski.

U jednoj kući je uhvatio čak 22 pacova kada su mu glodari trčali preko nogu dok je ulazio u prostoriju.

Takođe, imao je još jednu užasnu situaciju kada je žena sklonila svoju wc šolju i nije začepila rupu i pacovi su slobodno išli iz kanalizaciju u kuću i obratno.

"Bilo je stotine i stotine i stotine pacova. Možda i hiljadu", rekao je Kieran i dodao da mu je to bila najgori zadatak.

"Kada krenete da se bavite ovim poslom i kontrolom štetočina, to je potpuno drugačije od lova. Moraš da poštuješ životinje. Sa pacovima je pogotovo opasno jer su oni veoma inteligentne životinje. Postoji velika razlika između ubijanja i kontrole životinja", rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA