Vreme čitanja: oko 3 min.

Vilijam se prvi put javno oglasio od kada je Kejt saopštila da ima rak: Obratio se drugoj ženi biranim rečima

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U svojoj Instagram priči, Vilijam je podelio Dejlin post

  • 0
Princ VIlijam Foto: Tanjug/AP

Vilijam, princ od Velsa, prekinuo je svoju pauzu na društvenim mrežama prvi put od kada je njegova supruga Kejt objavila šokantnu dijagnozu kancera, piše Daily Mail.

Princ Vilijam (41) odao je počast engleskoj fudbalerki Rejčel Dejli porukom danas popodne na zvaničnom Instagram nalogu koji deli sa princezom od Velsa.

Vilijam, koji trenutno provodi uskršnje praznike sa Kejt i njihovo troje dece, princom Džordžom (10), princezom Šarlotom (8) i princem Lujiem (5), odao je počast fudbalerki nakon što je ona objavila svoje povlačenje.

U svojoj Instagram priči, Vilijam je podelio Dejlin post u kojem fudbalerka objavljuje svoje povlačenje s internacionalne scene.

"Hvala vam za toliko nezaboravnih nastupa sa @Lionesses, @racheldaly3. Ima još puno golova da date za Vilu sada!", napisao je Vilijam.

Vilijam, strastveni ljubitelj fudbala koji podržava tim sa sedištem u Birmingemu, postao je predsednik FA 2006. godine i redovno prisustvuje utakmicama Engleske i finalima FA kupa.

Dejli je postigla 16 golova na 84 meča za svoju zemlju - ali je rekla da oseća da je "pravo vreme da predam tu palicu sledećoj generaciji" u referenci na mlade talente koji se probijaju.

Tridesetdvogodišnjakinja je igrala na čak šest različitih pozicija - uključujući levog beka i napadačicu - za reprezentaciju.

Porodica je poslednjih nedelja nije javno oglašavala dok se princeza od Velsa oporavlja nakon rundi "preventivne hemoterapije" kako bi se zaustavila bolest koja je otkrivena tokom velike abdominalne operacije ranije ove godine.

Ne očekuje se da će princ, koji nije viđen javno od objavljivanja vesti o supruzi, ponovo preuzeti svoje javne dužnosti dok se deca ne vrate u školu posle praznika.

U obraćanju naciji objavljujući da joj je dijagnostikovan kancer, Kejt je otkrila da su ona i Vilijam "činili sve što smo mogli da ovo privatno obradimo zbog naše mlade porodice".

Dodala je da joj je Vilijam bio "velika podrška i uteha", i da će se "fokusirati na potpuni oporavak".

U emocionalnoj video poruci krajem marta buduća kraljica je rekla da je to bio "neverovatno težak par meseci" za njenu porodicu, ali da je "dobro i svakim danom sve jača".

Kejtina poslednja zvanična kraljevska obaveza bila je božićna služba u crkvi na Božić, 25. decembra - i do sada nije postavljen određeni vremenski okvir za njen povratak u javni život.

Kralju Čarlsu (75) takođe je dijagnostikovan rak, ali neodređenog oblika, nakon što je prošao proceduru zbog uvećane prostate u istoj bolnici kao Kejt u januaru.

Početkom februara, Bakingemska palata je javno objavila vest da je Kralju dijagnostikovan kancer, dodajući da nije u pitanju rak prostate, kao i da je otkriven tokom njegovog lečenja.

Od tada je pohvalio svoju snaju za hrabrost u govoru o njenom stanju.

"Njegovo Veličanstvo je 'tako ponosan na Kejt zbog hrabrosti koju je pokazala",' saopštila je Bakingemska palata.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa takođe su saopštili: "Želimo zdravlje i isceljenje Kejt i porodici, i nadamo se da će to moći da urade privatno i u miru."

Prošlog meseca kraljica Kamila (76) otkrila je tokom šetnje u Šruzbiriju da je njena snaja "oduševljena" podrškom koju je dobila od javnosti.

Odgovarajući kraljevskom obožavaocu koji je držao znak na kojem je pisalo "pošaljite našu ljubav Kejt", kraljica je rekla: "Znam da je Kejt oduševljena svim ljubaznim željama i podrškom."

Juče je Čarls pozdravio guvernera Banke Engleske na istorijskom sastanku gde mu je predstavljen prvi novac sa njegovim portretom.

Kralj je pohvalio novčanice kao "veoma dobro dizajnirane" i izrazio iznenađenje što je tek drugi monarh koji se pojavljuje na njima.

Primio je kožnu knjižicu sa sadržajem istorijskog zakonskog tendera od Endrua Bejlija u Bakingemskoj palati.

U međuvremenu, Kensingtonska palata poslala je zahvalnice ljudima koji su poslali svoje želje za brz oporavak princezi od Velsa dok se bori sa kancerom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA